Trampam žēl, ka ASV runā tikai par Krieviju

© AP Photo/Alex BrandonASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta komentārs par to, ka Amerikā neredz viņa panākumus, koncentrējas tikai uz krieviem, jau atzīmējusi ar "Like" vairāk nekā 75 tūkstoši sociālā tīkla lietotāju.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps pauda neapmierinātību, ka neviens valstī nepamana Baltā nama administrācijas panākumus ekonomiskās situācijas uzlabošanas lietā, un visi ir aizņemti tikai ar Krieviju saistītu ziņu apspriešanu. Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz Trampa privāto lapu sociālajā tīklā Twitter.

"Lieliski rādītāji darba vietu daudzumā un, beidzot, augošās algas pēc daudziem gadiem — neviens pat nerunā par to. Tikai Krievija, Krievija, Krievija, neskatoties uz to faktu, ka, pēc gadu ilgajiem meklējumiem, nekādas sazvērestības!" uzrakstīja viņš savā mikroblogā.

​Deviņos no rīta pēc Latvijas laika svētdien, 4. februārī, šo ziņojumu atbalstīja (atzīmēja ar "Like") vairāk nekā 75 tūkstoši sociālā tīkla lietotāju, savukārt gandrīz 19 tūkstoši padalījās ar šo tekstu.

Krievijai izvirzītās apsūdzības par iejaukšanos Amerikas vēlēšanās, kā arī Trampa iespējamo sakaru izmeklēšana ar Krievijas valdību, kurus noraida gan Baltajā namā, gan Kremlī, notiek Tieslietu ministrijā un Kongresā. Iepriekš Tramps nosauca veikto izmeklēšanu par "amerikāņu apkaunojumu".

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca apsūdzības iejaukšanos vēlēšanās par "absolūti nepamatotām".

Tikšanās, kura devusi atbildes uz visiem jautājumiem

Kā jau iepriekš ziņots, 2017. gada 11. novembrī Krievijas un ASV prezidentu Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās laikā APEC samitā vjetnamā Tramps pats personīgi pavaicāja Krievijas kolēģim par "iejaukšanos".

Стенд Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Populārā franču seriālā tika iekļauta epizode ar Sputnik "propagandu"

"Šis stāsts par "Krievijas iejaukšanos" ir mākslīga barjera problēmu risināšanai ar Krieviju, kura nostādīta mūsu priekšā. Viņš to saka ļoti stingri, viņu patiešām, izskatās, aizvaino tas, un saka, ka neesot to darījis. Prezidents Putins saka ļoti stingri, saka kategoriski, ka viņam ar to nav nekāda sakara. Nevajag rīkot strīdus, jāsāk runāt par Sīriju un Ukrainu," pateica Tramps pēc pārrunu beigām ar Putinu.

Iepriekš 2016. gadā Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot ASV varas iestāžu apsūdzības par iejaukšanos ASV vēlēšanās, atzīmēja, ka Štati priekšvēlēšanu kampaņas apstākļos (ASV prezidenta vēlēšanas 2016. gada rudenī — red.) izvēlas metodes, lai atsvešinātu vēlētājus no problēmām un no sarakstes satura, tīšuprāt rada Krievijas ienaidnieka tēlu. Maskava vairākkārt uzsvērusi, ka šādas apsūdzības ir nepamatotas, Krievija neiejaucas valstu iekšlietās, tostarp, negrasās ietekmēt ASV vēlēšanu kampaņas gaitu, un sveic visus, kas vēlas strādāt ar Krieviju.    

Ziņu lente
0