Populārā franču seriālā tika iekļauta epizode ar Sputnik "propagandu"

© Sputnik / Игорь Руссак / Pāriet pie mediju bankasСтенд Международного информационного агентства Sputnik
Стенд Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienā no populārā franču seriāla "Melnais Barons" epizodēm scenāristi iekļāva fragmentu ar aģentūru Sputnik un "mākslas pēc" pat izdomāja jaunu portāla autoru.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Populārā franču seriāla "Melnais Barons" scenāristi vienā no epizodēm iekļāva fragmentu ar aģentūru Sputnik, vēsta RIA Novosti.

Simoņana komentēja Makrona vārdus par Sputnik un RT - Sputnik Latvija
Simoņana par Makrona vārdiem par Sputnik un RT: melus apliecinošu faktu nav un nevar būt

Mēģinot atspoguļot Krievijas mediju ietekmi uz Francijas sabiedrības dzīvi, televīzijas drāmas veidotāji parādīja it kā Sputnik France portāla publicētu materiālu, ko uzrakstījis izdomāts personāžs. Pēc sižeta galvenais varonis Filips Rikverts pamana scenāristu izdomātu Sputnik France autora Serža Lafārža rakstu "Eiropas Savienība, Francija un ordoliberālā šoka stratēģija", kurš spriež par valsts apvērsuma iespēju. Tā iedvesmo Rikvertu.

Sputnik France vadība, kas vairākkārt tika pakļauta Francijas varas iestāžu pārmetumiem, izteicās par "jauno darbinieku" ar ironiju. "Visa nepatiesā informācija mūsu portālā – tas ir talantīgu seriāla "Melnais Barons" scenāristu mākslas darbs. Lieliski čaļi, aizraujošs seriāls! Mēs esam gatavi ar viņiem sadarboties šādā formātā arī turpmāk!" uzrakstīja Twitter Sputnik France galvenā redaktore Nataļja Novikova.

Aprīļa beigās toreizējā prezidenta kandidāta Makrona štābs atteica Sputnik un RT akreditācijā, apsardze neielaida iekšā žurnālistus. Sputnik France redakcija nosūtīja vairākas akreditācijas prasības savlaicīgi un saskaņā ar visām prasībām. Atbildi aģentūra tā arī nesaņēma. Turklāt, ar citu Francijas valsts prezidenta posteņa pretendentu štābu akreditāciju Sputnik neradās nekādu problēmu.

Maija sākumā Emanuela Makrona štābs apsūdzēja Sputnik un RT par to, ka tie it kā esot publicējuši subjektīvu un nepatiesu informāciju par viņa ārzonas kontiem. Savukārt Sputnik šīs apsūdzības noraidīja un informēja par ieceri konsultēties ar juristiem jautājumā par apmelošanu.

Ziņu lente
0