Britu ĀM galvenajam kaķim noteica diētu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārlietu ministrijas darbiniekiem nosūtīja oficiālu dienesta paziņojumu ar lūgumu nebarot kaķi Palmerstonu, kurš pēdējā laikā ir kļuvis pārāk resns un slikti ķer peles.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Britu ĀM diplomātiem rūp ne vien gaidāmais Brexit, bet arī oficiālā Ārlietu ministrijas peļu ķērāja Palmerstona veselība, raksta The Telegraph.

Kaķis Nutmegs - Sputnik Latvija
145 gadi: Lielbritānijā miris vecākais kaķis pasaulē

Ārlietu ministrijas darbiniekiem nosūtīja oficiālu dienesta paziņojumu, kurā viņus aicina nebarot kaķi. Acīmredzami, tas ir pirmais gadījums, kad pastāvīgais ĀM sekretārs sers Saimons Makdonalds ir spiests rūpēties par ministrijas kaķa svaru.

Ārlietu ministrijas ofisa darbinieki nepamanīja, ka Palmerstons būtu pieņēmies svarā, tādēļ, saskaņā ar baumām, patiesais iemesls ir tas, ka kaķis sācis pavirši izturēties pret saviem tiešajiem pienākumiem un slikti ķer peles.

Pērnā gada septembrī britu ĀM paziņoja, ka kopš dienesta uzsākšanas brīža, 2016. gada aprīlī, Palmerstons noķēris 27 peles, taču preses ziņojumā tāpat tika precizēts, ka noķerto grauzēju skaits, iespējams, ir lielāks, jo dažkārt kaķis ķer peles bez darbinieku klātbūtnes.

Pastāvīgais Palmerstona sāncensis, kaķis Lerijs no premjerministra rezidences, nevar palielīties ar tik lielu mednieka veiklību. Pērnā gada martā britu medijos izskanēja sensacionāla ziņa – Lerijs noķēra peli un atlaidis to.

Ziņu lente
0