Lielbritānijas Ārlietu ministrijā jauns darbinieks – peļu ķērājs

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasКошка на крыше. Архивное фото
Кошка на крыше. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenais speciālists peļu ķeršanā tika atrasts Londonas dzīvnieku patversmē. Tagad viņš sargās ministrijas ēku no grauzējiem.

RĪGA, 14. aprīlis – Sputnik. Lielbritānijas Ārlietu ministrijas štats papildināts ar jaunu darbinieku. Īsspalvainais kaķis vārdā Palmerstons ķers peles slavenajā ēkā Vaitholas ielā.

ĀM pārstāvji jau paziņojuši, ka britu nodokļu maksātājiem nebūs jāmaksā par Palmerstonu. Viņš tika atrasts Londonas dzīvnieku patversmē "Batersija". Līdz tam runcis bēdīgs un izsalcis klīda pa Londonas ielām. Par viņa iepriekšējiem īpašniekiem nekas nav zināms, jo kaķim nebija ne čipa, ne kakla siksnas ar adresi.

Tagad Palmerstons ir veselīgs un draudzīgs kaķis, ļoti pašpārliecināts, mīl cilvēkus un ļauj sevi glaudīt. Viņš tika nosaukts par godu slavenajam XIX gadsimta britu ārlietu ministram lordam Palmerstonam.

Palmerstons nav pirmais britu ministrijas darbinieks, kas atrasts "Batersijas" patversmē. Vecajās ēkas, kurās pārsvarā tiek izvietotas britu ministrijas, ir papilnam peļu, un bez kaķa ministriem neiztikt. Piemēram, kaķis Larijs, kurš tagad dzīvo premjera rezidencē Dauningstrītā 22, arī tika paņemts no šīs pašas patversmes.

Коты Рижской думы - Sputnik Latvija
Pūkains PR, jeb gājiens ar runci

Nezinām, vai Rīgas domē ir peles, taču divi kaķi tur dzīvo. Kuzju un Мuri Rīgas mērs Nils Ušakovs paņēma no dzīvnieku patversmes un tagad viņi dzīvo ēkā Rātslaukumā. Šā gada decembrī kaķi piedalījās reklāmas kampaņā – viņi aicināja tūristus no Krievijas Jaungadu svinēt Rīgā.

Ziņu lente
0