Ukrainas Ministru kabinets: Igaunija nav iekļauta ārzonas valstu sarakstā

© Sputnik / Alexander Maksimenko / Pāriet pie mediju bankasUkrainas premjerministrs Volodimirs Groismans
Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada 1. janvārī kļuva zināms, ka Latvija un Igaunija iekļauta tā saucamo zemo nodokļu jurisdikcijas valstu sarakstā.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Ukraina nav iekļāvusi Igauniju ārzonas teritoriju sarakstā — tā tikai iekļauta starp valstim, kurās nesadalītās peļņas nodokļa likme sastāda 0%, paziņoja Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans telefona sarunā ar Igaunijas premjeru Jiri Ratasu, vēsta Ukrainas MK vietne.

Pēc viņa vārdiem, Ukrainas rezidenti to varot izmantot, lai izvairītos no peļņas nodokļa nomaksas Ukrainā.

Latvijas Drošības policijas pārskats. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Drošības policija pārbaudīs banku darījumus ar firmām no Ziemeļkorejas

"Tāpat Igaunija saņēma informāciju par to, ka Ukrainas Nacionālā banka nav pieņēmusi nekādus lēmumus par Igaunijas iekļaušanu ārzonas teritoriju sarakstā," — pavēstīja Groismans.

Premjers atzīmēja, ka minētā saraksta darbība attiecas tikai uz Ukrainas rezidentiem, kuri iesniedz atskaites par kontrolējamām operācijām Ukrainas nodokļu iestādēs, bet Valsts Fiskālais dienests saskaņā ar iesniegtajām atskaitēm identificē riskantās operācijas, kam nepieciešama papildu kontrole, kā tas notiek visā pasaulē.

Ziņots, ka ar mērķi izvairīties no iespējamiem pārpratumiem saimniekojošo subjektu aprēķinu veikšanā 24. janvārī UNB nosūtījusi Ukrainas bankas iestādēm direktīvu vēstuli, kurā sniegts paskaidrojums par to, ka likumdošanā nav pamata padziļinātas analīzes pielietošanai pret Igaunijas uzņēmumiem.

Talantīgais Raivis Veckāgans: no mūsu ostas — jūsējai - Sputnik Latvija
Talantīgais Raivis Veckāgans: no mūsu ostas — jūsējai

Par to, ka Latvija un Igaunija iekļauta tā saucamo zemo nodokļu jurisdikcijas valstu sarakstā, kļuva zināms šī gada 1. janvārī. Zemo nodokļu jurisdikciju saraksts tiek izmantots ar mērķi izsekot transferta cenu politiku. Pēc iepriekšējas vienošanās savstarpēji saistītu uzņēmumu grupa nosaka transferta cenas, kuras atšķiras no tirgus cenām. Šī politika ļauj sadalīt personu grupas kopējo peļņu par labu personām valstīs ar zemākiem nodokļiem. Tā ir vienkāršākā un plašāk izplatītā nomaksājamo nodokļu samazināšanas shēma.

Ziņu lente
0