Par spiegošanu aizturēts Latvijas pilsonis

© Sputnik / Алексей ТихомировDrošības policija
Drošības policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policija aizdomās par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot ārvalsts organizācijām vai ārvalsts izlūkdienestam aiztur Latvijas pilsoni.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. Drošības policija uzsākusi kriminālprocesu par spiegošanu, vēsta resora vietne.

Kriminālprocess tika uzsākts vēl pagājušā gada 19. decembrī. Izmeklēšanas gaitā tika aizturēts kāds Latvijas pilsonis, un, pamatojoties uz pirmstiesas gaitā iegūto informāciju, kā arī kratīšanas laikā izņemtajiem priekšmetiem, procesa virzītājs aizturētajam Latvijas Republikas pilsonim ir piemērojis aizdomās turētā statusu.

Sardzes tornis cietumā - Sputnik Latvija
Par spiegošanu apsūdzētais dzelzceļnieks atbrīvots pret parakstu par neizbraukšanu no valsts

DP secina, ka aizturētais, iespējams, nelikumīgi vāca neizpaužamu informāciju ar mērķi nodot nodot to ārvalstu organizācijām — tieši vai ar citu personu starpniecību. Viņam arī var būt inkriminēts Krimināllikuma pants par šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums. Tā kā pirmstiesas izmeklēšana turpinās, DP šobrīd atturas no detalizētākiem komentāriem par izmeklēšanas gaitu.     

Ziņu lente
0