Politika

Par spiegošanu apsūdzētais dzelzceļnieks atbrīvots pret parakstu par neizbraukšanu no valsts

CC0 / pixabay / Sardzes tornis cietumā
Sardzes tornis cietumā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa atbrīvojusi no apcietinājuma dzelzceļnieku Aleksandru Krasnopjorovu no Jelgavas, kurš tika arestēts pirms gada aizdomās par spiegošanu Krievijas labā. Viņam piemērots drošības līdzeklis – paraksts par dzīves vietas nemainīšanu.

RĪGA, 6. janvāris —Sputnik. Jelgavas tiesa mainījusi drošības līdzekli par spiegošanu Krievijas labā apsūdzētajam Aleksandram Krasnopjorovam — viņš atbrīvots no apcietinājuma pret parakstu par dzīves vietas nemainīšanu, vēsta RIA Novosti.

"Tiesa atbrīvoja Aleksandru. Piektdien viņš izgāja brīvībā. Viņam piemērots drošības līdzeklis — paraksts par dzīves vietas nemainīšanu," — aģentūrai pastāstīja sabiedriskais darbinieks Vladimirs Lindermans, kurš sniedza Krasnopjorovam juridisku palīdzību.

Решетка в колонии - Sputnik Latvija
"Spiegs"- dzelzceļnieks jau gadu atrodas cietumā

"Latvijas Dzelzceļš" Jelgavas nodaļā Krasnopjorovs vadīja iecirkni un atbildēja par dzelzceļa sliežu uzturēšanu kārtībā. Aizpagājušā gada noglalē viņu aizturēja Drošības policija, un kopš tā laika dzelzceļnieks atradās apcietinājumā. Process šajā lietā sākās 12. jūnijā. Latvijas Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina iepriekš informēja, ka 2015.-2016. gadā Krasnopjorovs Jelgavas dzelzceļa stacijā vācis militāra rakstura ziņas un informāciju, kas satur komercnoslēpumu, kā arī sūtījis to uz Krieviju — viņš esot fotografējis NATO militārās tehnikas pārvietošanos Latvijā. Apsūdzētajam draudz brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.

Ziņu lente
0