Krievijas deputāts ierosinājis ieviest sankcijas pret Nilu Ušakovu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasГосударственная Дума РФ
Государственная Дума РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes deputāts ierosinājis ieviest personiskas sankcijas pret Latvijas politiķiem, kuri sekmē Krievijai naidīgu likumu pieņemšanu, tostarp – arī pret Rīgas mēru Nilu Ušakovu.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. Krievijas Valsts domes deputāts Pāvels Šperovs (Krievijas liberāldemokrātiskā partija) ierosinājis ieviest personiskas sankcijas pret Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, ņemot vērā krievvalodīgo tiesību pārkāpumus, vēsta Mixnews.lv.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs: pāreja uz izglītību latviešu valodā visās skolās – kļūda un provokācija

Valsts domes vietnē publicētā informācija liecina, ka domes Neatkarīgo Valstu Sadraudzības, Eirāzijas integrācijas un tautiešu lietu komitejas sēdē deputāti apsprieduši likumprojektu par visu Latvijas vidusskolu pāreju uz izglītību latviešu valodā no 2021. gada 1. septembra, ko 23. janvārī atbalstīja Latvijas Republikas valdība.

Komitejas priekšsēdētāja vietnieks Konstantins Zatuļins norādija, ka šie grozījumi "faktiski padzīs netitulēto iedzīvotāju valodas no izglītības procesa". Diskusijas gaitā deputāts Artjoms Turovs ("Vienotā Krievija") ierosināja iesniegt jautājumu par Latvijas izglītības sistēmas diskriminējošo reformu EDSO PA ziemas sesijā, bet Pāvels Šperovs ierosināja ieviest personiskas sankcijas pret Latvijas politiķiem, kuri sekmē Krievijai naidīgu likumu pieņemšanu.

Starp šiem politiķiem nosaukts arī Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš, pēc deputāta domām, nav atbalstījis protestus pret skolu pāreju pie izglītības latviešu valodā un faktiski sekmējis bilingvālās skolu izglītības likvidāciju Latvijā.

Rīgas mērs un Saskaņas līderis Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Ušakovs devās uz Ameriku, lai glābtu Latviju no Šadurska reformas

Kā viesi komitejas sēdē piedalījās Latvijas Krievu savienības pārstāvis Miroslavs Mitrofanovs, kurš vairākkārt asi kritizējis Ušakova un partijas "Saskaņa" viedokli bilingvālās izglītības jomā, un Latvijas Cilvēktiesību komitejas sekretārs Aleksandrs Kuzins.

Ušakovs pastāstīja aģentūrai LETA, ka viņam ir grūti saprast cilvēkus, kuri par Latvijas problēmām stāsta citas valsts parlamenta deputātiem. Ja tu cīnies par kaut ko Latvijā, tev jācenšas par to pārliecināt Latvijas Saeimas deputātus, uzsvēra mērs.

Jautājumā par ierosinājumu ieviest personiskas sankcijas Ušakovs atzina, ka viņam ir grūti komentēt viena KLDP deputāta izteikumus.

Ziņu lente
0