Politika

ASV aicinājušas Turciju un kurdus izvairīties no vardarbības Sīrijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien, 20. janvārī Turcijas Ģenerālštābs informēja par militāru operāciju pret Sīrijas kurdiem Afrinas pilsētas rajonā.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. ASV ieteikušas Turcijai atturēties no vardarbības pret kurdiem pie Sīrijas un Turcijas robežas un pievērsties cīņai pret "Islāma valsti", vēsta Pentagona pārstāve Edriana Renkaina-Galoveja, ziņo Sputnik Baltkrievija.

Sestdien, 20. janvārī Turcijas Ģenerālštābs informēja par militāru operāciju pret Sīrijas kurdiem Afrinas pilsētas rajonā, Sīrijas ziemeļrietumos. Savukārt "Sīrijas brīvās armijas" vienības pazinoja, ka gatavo uzbrukumu kurdu partijas "Demokrātiskā savienība" pozīcijām.

Турецкий флаг на фоне города и гор. - Sputnik Latvija
Turcija nosodījusi ASV plānu veidot "robežas drošības spēkus" Sīrijā

"Atzīstam Turcijas bažas par drošību, ņemot vērā KDP (Kurdistānas darba partija — red.), kas ASV un Turcijā atzīta par teroristisku organizāciju. ASV nesniedz nekādu atbalstu KDP," — Renkainas-Galovejas teikto citēja RIA Novosti.

Pentagona pārstāve piezīmēja, ka ASV aicina puses atturēties no eskalācijas un pievērsties svarīgākajam uzdevumam — cīņai ar ISIS.

Turcijas GKS operācija Afrinā sākās pl. 17.00 pēc Latvijas laika. Turcijas Ģenerālštābs informēja, ka tajā piedalījušās 72 lidmašīnas, iznīcināti 108 no 113 ieplānotajiem mērķiem. Sīrijas valdība nosodīja Turcijas uzbrukumu pilsētai.

Lidmašīnas uzbruka Afrinas centram un tuvējiem ciematiem, cietusi arī bēgļu nometne, kurā mīt Alepo provinces iedzīvotāji.

Ziņu lente
0