VID uzkrāvis parādus godīgo nodokļu maksātāju plecos

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ieņēmumu dienests bija spiests uz laiku slēgt nodaļu "Nodokļu parādnieki", lai izlabotu kļūdu informācijas sistēmā.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāve Aļona Zandere pastāstīja, ka sistēmas kļūdas rezultātā VID nodokļu parādnieku sarakstā iekļuvuši arī godīgie nodokļu maksātāji, vēsta Mixnews.lv.

Zandere atzīmēja, ka šādu gadījumu skaits nav liels, taču to dēļ nācies pārbaudīt visas dienesta rīcībā esošās ziņas.

VID pārstāve informēja, ka dienests operatīvi konstatējis kļūdu nodokļu informācijas sistēmā un bijis spiests uz laiku slēgt nodaļu "Nodokļu parādnieki", lai dzēstu kļūdainos datus.

Официантка в кафе - Sputnik Latvija
Valsts Ienākumu dienests: mēs neesam gestapo

Vēlāk nodaļas "Nodokļu parādnieki" darbība tika atjaunota, taču nodokļu aprēķins bija neiespējams, jo VID veica kļūdu novēršanas pārbaudi.

Parādnieku saraksta publikāciju VID atjaunoja no 2017. gada 15. maija, ņemot vērā nodokļu maksātāju interesi.

2017. gada septembrī VID apsolīja atbrīvot no soda naudas un kavējuma naudas nomaksas pilsoņus, kuri gatavi līdz 1. oktobrim nomaksāt divu gadu laikā uzkrājušos nodokļus. Dienests informēja, ka parādus bez kavējuma un soda naudas būs iespējams nomaksāt divus gadus, taču amnestija netiks attiecināta uz nekustamā īpašuma nodokļu, kā arī solidaritātes nodokļa parādiem.

Tādējādi VID cerēja ar nodokļu amnestijas palīdzību gada laikā saņemt budžetā aptuveni 30 miljonus eiro.

2017. gada novembrī nodokļu parāds Latvijā, ieskaitot aktuālos, apturētos un pagarināta apmaksas termiņa parādus, sastādīja 1,25 miljardus eiro.

Ziņu lente
0