Krievijas vēstniecība: Latvijas ĀM neizdosies traucēt Krievijas prezidenta vēlēšanām

© Sputnik / Igor ZaremboIepriekšēja balsošana. Foto no arhīva
Iepriekšēja balsošana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas puses rīcība ir pretrunā ar oficiālās Rīgas deklarēto kursu pragmatisku attiecību veidošanai ar Krieviju, uzsvēra vēstniecībā.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā ir pārliecināta, ka Krievijas pilsoņi spēs īstenot savas vēlētāju tiesības, neskatoties uz republikas ĀM atteikšanos papildus iecirkņu organizēšanā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās, teikts diplomātiskās misijas paziņojumā.

Latvijas ĀM nav devusi piekrišanu Krievijas vēstniecības lūgumam atvērt papildus vēlēšanu iecirkņus 12 Latvijas Republikas pilsētās Krievijas prezidenta vēlēšanām martā. Krievijas pilsoņi varēs nobalsot tikai Krievijas vēstniecības, konsulāta nodaļas un sociālā nodrošinājuma nodaļas ēkā Rīgā, kā arī ģenerālo konsulātu telpās Daugavpilī un Liepājā. Citās pilsētās dzīvojošajiem būs jāierodas uz balsošanu norādītajos iecirkņos.

"Esam pārsteigti par Latvijas ĀM lēmumu par vēlēšanu iecirkņu organizēšanu gaidāmajās 2018. gada 18. marta Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanās tikai Krievijas diplomātiskajās pārstāvniecībās. Uzskatām, ka savstarpējības princips, uz kuru atsaucas Latvijas ĀM preses sekretārs, šajā gadījumā ir nepiemērots," teikts Krievijas vēstniecības Facebook lapā.

Diplomātiskajā misijā atgādināja, ka pēdējo Saeimas vēlēšanu apmeklētība četrās Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Krievijā sastādīja mazāk nekā 500 cilvēku, kamēr Krievijas prezidenta vēlēšanās 2012. gadā, kuras tika organizētas Latvijas teritorijā, piedalījās gandrīz 22 tūkstoši cilvēku.

На избирательном участке в Посольстве России - Sputnik Latvija
Latvija neļaus Krievijai atvērt papildu vēlēšanu iecirkņus

"Nešaubāmi, šāds Latvijas varas iestāžu lēmums ievērojami apgrūtina Krievijas Federācijas pilsoņu balsstiesību īstenošanu Latvijā. Pirmām kārtām, runa ir par attālo reģionu iedzīvotājiem, kur vēstniecība un ģenerālie konsulāti plānoja sarīkot izbraucamās pirmstermiņa vēlēšanas… Mēs esam pārliecināti, ka Krievijas pilsoņi pārvarēs radītos šķēršļus un īstenos savas tiesības piedalīties Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanās," uzsvēra Krievijas diplomātiskajā misijā.

Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 18. martā. Saskaņā ar Konstitūciju, valsts vadītājs tiks ievēlēts uz sešu gadu ilgu termiņu vienlīdzīgā un tiešā vispārējā slepenā balsojumā. Latvijā atrodas vairāk nekā piecdesmit tūkstoši Krievijas pilsoņu, no tiem vairāk nekā trīsdesmit pieciem tūkstošiem ir balsstiesības. Saskaņā ar Krievijas likumdošanu, vienā vēlēšanu iecirknī nedrīkst būt vairāk par trīs tūkstošiem balsotāju.    

Ziņu lente
0