Sinoptiķi pastāstīja, cik ilgi Latvijā saglabāsies sauss laiks

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийБалтийское море
Балтийское море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķi paredz sausu un skaidru laiku, kas varētu saglabāties valstī līdz 18. janvārim.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik, Jeļena Kirillova. Izskatās, ka Latvijas iedzīvotāji vismaz uz laiku varēs aizmirst par lietussargiem. Kā savā profilā paziņoja pazīstams latviešu meteorologs Toms Bricis, sauss laiks saglabāsies Latvijā vēl ilgu laiku.

Pēc viņa sacītā, ECMWF prognoze rāda, ka nokrišņu Latvijā nebūs līdz 18. janvārim.

Savukārt GFS prognoze saka, ka 17. janvārī valstī jau atnāks sniega ciklons.

Labo ziņu apstiprina arī prognoze šodienai no sinoptiķa Jāņa Tralla, kurš uzrakstīja savā Twitter, ka trešdien Latvijā gaidāms mākoņains laiks, savukārt valsts dienvidaustrumos būšot saulains laiks. Reti nokrišņi gaidāmi tikai atsevišķās vietās, naktī būs migla. Mērens vējš, savukārt minimālā gaisa temperatūra 0…-5 grādu robežās, maksimālā temperatūra —2..+2°.

Sals nāk

Rīgas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes atzīme, ka nedēļas beigās Latvijā pastāv sala un pat spēcīga aukstuma risks bez nokrišņiem.

Pirmais sals iestāsies jau šajās brīvdienās, kad termometra stabiņš pazemināsies līdz —1…-4 grādiem. Nedēļas beigās turpināsies aukstā gaisa masu atnākšana, un brīvdienās temperatūra pazemināsies līdz —2…-7 grādiem naktī, savukārt dienā maksimālā gaisa temperatūra sastādīs —1…+3 grādus. Pūtīs auksts vējš, naktī vietām veidosies salna un migla.

Nedēļa beigsies ar to, ka Rīgā iestāsies auksts un sauss laiks. Nokrišņi nav gaidāmi. Savukārt nedēļas sākumā (pirmdien un otrdien – 15. un 16. janvārī)gaisa temperatūra naktī sastādīs —8…-11 grādus un —6…-8 grādus dienā.

Cik ilgi saglabāsies sals, sinoptiķi neapņemas prognozēt, taču pastāv varbūtība, ka mēneša beigās atkal kļūs siltāk.

Ziņu lente
0