Sinoptiķi paredz aukstumu un sniegu

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas AdministrācijaЗдание Сейма Латвийской республики
Здание Сейма Латвийской республики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šonedēļ Latvijas iedzīvotājus gaida sniegs un temperatūras pazemināšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Darba nedēļa iesāksies ar aukstuma atnākšanu – virs Latvijas saglabāsies augsta atmosfēras spiediena zona, taču valsts teritorijā pakāpeniski ienāks aukstās gaisa masas.

Ir arī laba ziņa – sinoptiķi liek cerēt, ka kopējam nokrišņu daudzumam ir jāsamazinās. Mākoņainums būs mainīgs, savukārt vietām Latvijā gaidāmi nokrišņi, taču lielākoties sniega vai slapja sniega veidā.

Женщина снимает на телефон Новогодний салют - Sputnik Latvija
Sagaidījām: sociālajos tīklos apspriež nebalto Jauno gadu Latvijā

Temperatūra naktī nedēļas pirmajā pusē turēsies +2…-7 grādu robežās, savukārt dienā — -1…+3 grādu. Mierīgs vējš dažos rajonos sekmēs salnas un miglas parādīšanos. Pakāpeniska temperatūras pazemināšanās izraisīs upju un ezeru sasalšanu, tāpat pastāv varbūtība, ka Rīgas jūras līča ziemeļdaļā parādīsies apledojums.

Nedēļas beigās arī gaidāms aukstums, taču gaiss būs sauss, tādēļ debesis būs tīras un nokrišņi nav gaidāmi. Pēc sinoptiķu prognozes, vietām naktī mūs gaida samērā jūtams sals līdz —11…-16, savukārt dienā termometra stabiņš nepacelsies augstāk par —2…-6 grādiem.

Ziņu lente
0