Visa atteikusies atbalstīt bitmonētu kartes

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasБанковская карта
Банковская карта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maksājumu sistēmas vadība savu lēmumu pamato ar Visa dalības noteikumu neievērošanu no partneru puses.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Maksājumu sistēma Visa apturējusi debeta karšu apkalpošanu ar bitmonētu atbalstu, svētdien informēja Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz specializētajiem interneta izdevumiem.

Sadarbību ar maksājumu sistēmu WaveCrest, ko izmanto vairākas bitmonētu kompānijas, pārtraukusi Visa Europe — ASV kompānijas apakšuzņēmums. Šis lēmums skāris tādu bitmonētu kompāniju, kā BitPay, TenX, Bitwala un Wirex klientus.

Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Par iespējamo bitmonētas izstrādātāju uzskata igauņu zinātnieku

Kompānija Visa jau informējusi par to, ka partnerattiecības apturētas, ņemot vērā Visa finanšu sistēmas dalības noteikumu neievērošanu no WaveCrest puses.

Tādējādi visas ar kompāniju Visa saistītās WaveCrest kartes drīzumā tiks slēgtas. Vairāki emitenti jau atteikušies laist klajā kartes, kas atbalsta bitmonētas.

Kompānijas Visa pārstāvji uzsver, ka partnerattiecību apturēšana nav saistīta ar "cīņu pret kriptovalūtu tirgu", lai arī daudzas kompānijas, kas nodarbojas ar bitmonētām, paspējušas izteikt šādus pārmetumus.

Visa lēmums nenesīs globālas izmaiņas kriptovalūtu tirgū – vairākas lielās finansiālās korporācijas joprojām sadarbojas ar bitmonētām, turklāt ASV un Kanādas rezidentus šis lēmums vispār neskars.

Informācija par Visa atteikšanos turpmāk atbalstīt bitmonētu kartes nav ietekmējusi arī kriptovalūtas kursu – svētdien tā saglabāja pozitīvu dinamiku un maksāja vairāk nekā 17 tūkstošus dolāru.

Ziņu lente
0