Ungārijas premjerministrs nosaucis bēgļus par "musulmaņu iebrucējiem"

© REUTERS / Leonhard FoegerБеженцы в Европе, архивное фото
Беженцы в Европе, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans ir pārliecināts, ka musulmaņu iedzīvotāju pieplūdums radīs "paralēlas sabiedrības" valsts iekšienē.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Bēgļus, kuri ierodas Eiropā, Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans nosaucis par "musulmaņu iebrucējiem" un paziņojis, ka viņa valsts turpmāk migrantus neuzņems, vēsta RIA Novosti.

Pēc Ungārijas valdības vadītāja domām, musulmaņu iedzīvotāju pieplūdums radīs "paralēlas sabiedrības" valsts iekšienē.

"Mēs neuzskatām šos cilvēkus par musulmaņu bēgļiem. Mēs viņus vērtējam kā musulmaņu iebrucējus," – paziņoja Orbans izdevumam Welt.

Viņš aicināja vadošās Eiropas valstis cienīt Ungāriju. Politiķis atgādināja, ka vairākas Eiropas Savienības valstis pārmet Ungārijas valdībai, ka Budapešta saņem ES Saliedētības fonda līdzekļus, taču atsakās uzņemt bēgļus.

Situācija bēgļu jautājumā - Sputnik Latvija
Document: Norvēģiju apdraud musulmaņu intervence, nevis Krievija

Orbans paskaidroja, ka naudas līdzekļu piešķiršana Ungārijai no šīs struktūras nekādi nav saistīta ar bēgļu jautājumiem, jo pastāv "taisnīgs līdzsvars" – Ungārija ir atvērusi tirgu brīvajai konkurencei.

Pērnā gada nogalē Eiropas komisija iesniedza ES tiesā prasību pret Ungāriju, Poliju un Čehiju par atteikšanos uzņemt bēgļus migrantu pārvietošanas programmas ietvaros.

Ziņu lente
0