Vladimirs Gomeļskis: latviešu sportisti saņēmuši koka medaļas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sporta komentētājs un žurnālists Vladimirs Gomeļskis pastāstīja savu viedokli par olimpisko dopinga skandālu ar Krievijas izlasi.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. Soču Olimpiskās medaļas, ko latviešu kamaniņu braucēji un bobslejisti saņēma, kad tika anulēti krievu sportistu rezultāti, bija un būs koka, nevis zelta vai sudraba medaļas, radio Baltkom ēterā paziņoja televīzijas komentators un žurnālists, Krievijas nopelniem bagātais treneris Vladimirs Gomeļskis.

Скелетонист Мартинс Дукурс, Латвия - Sputnik Latvija
Dukurs nesaprot, kāpēc krievi ar viņu nesveicinās

"Es apsveicu latviešu sportistus. Tomēr tās bija un paliks koka medaļas," — viņš teica.

Pēc Gomeļska sacītā, dopinga skandāls ir uzpūsts, kaut arī tam ir pamatojums.

"Šodien Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) secinājumus nosaka tie, kas to sponsorē. Ceru, Bahs radīs iespēju sakārtot aģentūras darbu, jo viņš pats ir saistīts ar sportu. Ja runājam par iemesliem, tad, visticamāk, kaut kas bija. Varbūt ne tādā mērogā. Un te nevar būt runas par valsts atbalstu dopinga programmai," — uzskata  komentētājs.

Viņš atzīmēja, ka Krievijas sportistiem ir jādodas uz Olimpiādi Phjončhanā.

"Man ir laba atmiņa, tādēļ es atceros 1980. gadu, kad viss rietumu bloks boikotēja Spēles Maskavā, taču daži sportisti atbrauca. Un gāja ar olimpisko karogu. Es te neredzu neko apkaunojošu," — uzsvēra Gomeļskis.

SOK izpildkomiteja, izskatot Denisa Osvalda un Semjuela Šmida vadīto komisiju darbu rezultātus pēc 2014. gada Olimpisko spēļu Krievijas izlases sportistu dopinga analīžu pārbaudes un analizēja informāciju par iespējamo valsts iejaukšanos Krievijas antidopinga sistēmā, pieņēma lēmumu par Krievijas "tīro" atlētu pielaišanu Olimpiskajām spēlēm Phjončhanā. Viņi varēs uzstāties ar olimpisko karogu un statusu "olimpiskie sportisti no Krievijas" (OAR).

Ziņu lente
0