Dukurs nesaprot, kāpēc krievi ar viņu nesveicinās

© REUTERS / Arnd WiegmannСкелетонист Мартинс Дукурс, Латвия
Скелетонист Мартинс Дукурс, Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Soču Olimpiādē izcīnītā Aleksandra Tretjakova rezultāta anulēšanas zelta medaļu saņems latviešu sportists Martins Dukurs.

RĪGA, 23. decembris— Sputnik. Latviešu skeletonists Martins Dukurs, kurš pēc SOK lēmuma saņems zelta medaļu par spēlēm Sočos, paziņojis, ka nesaprot, kāpēc Krievijas sportisti vairs nesarunājas ar viņu, raksta Latvijas Avīze.

kSmaids caur zobiem

kPēc Dukura vārdiem, Krievijas sportisti vairs nesveicinās ar viņu, un pēc Tretjakova medaļas anulēšanas viņš saņem pārmetumus.

Золотой медалист Мартинс Дукурс на чемпионате мира по скелетону в австрийском Иглсе - Sputnik Latvija
Krievijas Bobsleja federācija: Mārtiņš Dukurs – viltus čempions

"Viņi ne runā, nedz sveicinās, apvainojušies. Es tikai nesaprotu, par ko, jo man un visiem pārējiem būtu jāapvainojas par viņu rīcību Soču olimpisko spēļu sakarā. Nav jau slikti visu pagriezt pretējā virzienā un tēlot, ka nekā nav bijis. Ja viņiem tāds stils patīk, lai darās, bet pārējā sporta sabiedrība gaidīja citādu rīcību. Man personiski neko nav teikuši, novērš acis un nesveicinās. Arī pārējie no viņiem novērsušies, un atmosfēra ir diezgan draņķīga," — klāstīja Dukurs intervijā.

kIepriekš uz mūžu no Olimpiskajām spēlēm atstādinātās Krievijas skeletonistes Jeļenas Ņikitinas treneris pastāstīja, ka sacensībās valda saspringta atmosfēra.

"Acīs visi smaida ar Holivudas smaidu. Taču mēs zinām, kas raksta mums naidīgas vēstules. Tiesa, tās paraksta federāciju vadītāji un galvenie treneri, bet sportisti droši vien ir lojālāki viens pret otru," – teica treneris Deniss Aļimovs intervijā "R-Sport".

"Trasē viņi ir sāncenši, bet dzīvē pagaidām ir grūti. Staigā, skatās, runā caur zobiem. Man šķiet, lielā politika nedrīkst skart sportu," – uzsvēra Ņikitinas treneris.

Krievijas sportistu dalība pasaules čempionātā

Martins Dukurs intervijā "Latvijas Avīze" pauda neapmierinātību ar to, ka Krievijas sportistiem ļauts piedalīties pasaules čempionātā.

"Gana dīvaini lēmumi. Drīzumā būs Sporta arbitrāžas tiesa, kas visu nolems, un vairs nebūs kur sprukt. Šobrīd neviens vēl negrib pieņemt pārsteidzīgus lēmumus," — atzīmēja latviešu sportists.

Viņš nevēlas zīlēt uz priekšu, kādu lēmumu pieņems Sporta arbitrāžas tiesa.

"Noteikti gaidu tiesas lēmumu, viss var mainīties, tāpēc neiespringstu un priekšlaikus nesvinu. Kad Starptautiskā olimpiskā komiteja paziņoja par Aleksandra Tretjakova diskvalifikāciju, bija pacilāta sajūta, jo kaut kas beidzot sakustējās, citādi vasarā šķita, ka šī lieta nolikta plauktā," — atzīmēja Dukurs.

Олимпиада 2014. Бобслей. Мужчины. Четверки. Первый день - Sputnik Latvija
IBSF atjaunoja atstādināto Krievijas skeletonistu un bobslejistu tiesības

Novembra vidū Starptautiskā Olimpiskā komiteja (MOK) saskaņā ar Denisa Osvalda komisijas darba rezultātiem – Krievijas sportistu dopinga analīžu atkārtotu pārbaudi, ziņoja, ka 12 krievu skeletonisti un bobslejisti diskvalificēti uz mūžu. Viņu vidū ir arī Aleksandrs Tretjakovks un Aleksandrs Zubkovs. SOK atņēma viņiem Sočos izcīnītās medaļas. Visi sportisti iesniedza apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Pēc SOK lēmuma Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) uz laiku atstādināja visus par vainīgiem atzītos krievu sportistus un aizliedza viņiem piedalīties sacensībās. Taču pēc Krievijas izlases protesta 1. decembrī lēmums tika atcelts. Vēlāk Krievijas Bobsleja federācijas ģenerālsekretārs Sergejs Parhomenko paziņoja, ka IBSF komisija, kas izskatīja SOK lēmumu Zubkova un Tretjakova jautājumā, atstāja spēkā 1. decembrī pieņemto lēmumu, ļaujot viņiem apmeklēt visas IBSF starptautiskās sacensības.

19. decembrī kļuva zināms, ka IBSF izpildkomiteja apstrīdēs CAS organizācijas antidopinga komisijas lēmumu neatstādināt Zubkovu un Tretjakovu. Arī SOK pauda neapmierinātību ar IBSF antidopinga komisijas lēmumu un vēstīja, ka pēta iespējas atbalstīt IBSF izpildkomitejas apelāciju CAS.

Ziņu lente
0