Sensācija Latvijas bestselleru grāmatu topā

© Sputnik / Oksana DzadanGrāmatas latviešu valodā
Grāmatas latviešu valodā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2017. gada pārdotāko grāmatu tops Latvijā atnesis negaidītus rezultātus: pirmās divas vietas pieder latviešu autoriem, turklāt, grāmatu tirgus līderu vidū nenokļuva neviens tulkots izdevums.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Starp visvairāk pieprasītajām grāmatām aizritējušajā gadā kļuva dzejoļu krājums (jau to vien var uzskatīt par sensāciju) un erotiskais romāns.

Laurus ieguvuši dzejnieka un mūziķa Guntara Rača dzejoļi, kurš šādu rezultātu nosauca par kultūršoku. Savukārt par tuvāko dzejnieka konkurenti kļuva jauna autore Karīna Račko, no kuras spalvas izgājis erotiskais romāns "Saplēstās mežģīnes".

Николай Цискаридзе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Zvaigžņu domas ir jāuzklausa. Taču tas vēl nav noteikti

Pēc ekspertu domām, romānam, kuru rakstniece Raško prezentēja pērnā gada oktobrī, izdevies atklāt jaunu lappusi latviešu literatūras vēsturē. Taču, viedokļi par šīs autores grāmatas māksliniecisko vērtību un viņas ieguldījumu Latvijas kultūras dārgumu lādē radikāli atšķiras.

Kas attiecas uz kopējo ainu, kura izveidojusies Latvijas grāmatu tirgū 2017. gada beigās, izdevniecības nama Valters un Rapa valdes locekle Iveta Ozola atzīmēja, ka "tas ir fenomens".

Pēc Ozolas sacītā, unikāli ir tas, ka literatūras TOP 20 nav iekļauts neviens tulkojums.

"Tikai latviešu autoru darbi. Un tas izraisa prieku. Es domāju, ka varbūt kaut kāda kļūda, bet nē, tas patiešām tā ir. Par vispopulārākajiem izrādījušies latviešu rakstnieku darbi — Ikstena, Puče, Manfelde, Kota," atzīmēja eksperte.    

Ziņu lente
0