Manabalss.lv atteicās vākt parakstus pret geju parādi

© REUTERS / Edgard GarridoLGBT
LGBT - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Manabalss.lv platforma nepieņēma Latvijas Zinātņu akadēmijas fonda vadītāja Valentīna Jeremejeva iniciatīvu par geju parādes atcelšanu Rīgā, pamatojot to ar to, ka šāda prasība ir pretrunā ar demokrātijas principiem.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Sabiedrības iniciatīvu portāls Manabalss.lv nepiereģistrēja Valentīna Jeremejeva petīciju, kurš iestājas pret "Baltijas praidu 2018", kuram šogad jānotiek Rīgā.

Par vienu no atteikuma iemesliem Manabalss.lv nosauca iniciatīvas pretrunu demokrātijas pamatprincipam — sanāksmju brīvībai. Turklāt iniciatīva ir pretrunā ar pašas parakstu vākšanas platformas noteikumiem, vēsta lsm.lv.

Член ЛГБТ-сообщества с зонтиком во время парада - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvijai neizdosies bēgt no homoseksuālās Eiropas

Jeremejevs, kurš no 2016. gada  vada Latvijas Zinātņu akadēmijas fondu, kā arī Latvijas Zaļās partijas Rīgas nodaļu, paziņoja par savu vēlēšanos iesniegt iniciatīvu par parakstu vākšanu pret "Baltijas praida 2018" rīkošanu Rīgā dažas dienas pirms jaunā gada iestāšanās, vēršot uzmanību uz to, ka tā ir viņa personīgā iniciatīva, kurai nav nekāda sakara ar viņa darba vietu.

Pagaidām galvenā platforma, kur Jeremejevs pauž savu protestu, ir viņa personīgā lapa Facebook. Tur viņš skaidro savu pozīciju, kuras galvenā doma nav tas, ka viņš ir pret seksuālajām minoritātēm, bet ir pret "Baltijas praida 2018" rīkošanu Rīgā, jo uzskata geju parādi par "nebūt ne labāko dāvanu Latvijas simtgadei".

Pēc Jeremejeva domām, šādus pasākumus atļauts rīkot tikai tādā gadījumā, ja savu vēlmi redzēt šos svētkus apstiprinās 50 procenti pilsētas iedzīvotāju.

Taču sabiedrības iniciatīvu portāla Manabalss.lv atteikšanās reģistrēt petīciju pret "praidu 2018", izskatās, neapturēs Jeremejevu, kurš cieši apņemies turpināt savu cīņu.

"Esmu pats personīgi pazīstams ar seksuālo minoritāšu pārstāvjiem, kuri tieši tāpat ir absolūti pret šo pasākumu. Tas nav tikai mans personīgais viedoklis, ka viņi ir slimi, vienkārši, viņi paši apgalvo, ka normāls cilvēks uz "praidu" neies, jo pēc tam visa tauta radīs ar pirkstu uz viņu," skaidro savu pozīciju Jeremejevs.

Latvijas Zinātņu akadēmijā un Latvijas Zaļajā partijā no Valentīna Jeremejeva iniciatīvas atteicās, paziņojot, ka šāda veida cīņa ar "praidu" ir katra cilvēka privātā lieta.

Geju parāde ilgs 100 dienas

"Baltijas praids" katru gadu notiek vienā no Baltijas valstīm — šogad pienākusi Rīgas kārta. Vērts atzīmēt, ka 2015. gadā, lai piedalītos "praidā", uz Rīgu ieradās ap 5 tūkstošiem cilvēku no visas Baltijas.

ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs - Sputnik Latvija
Rinkēvičs aicina pagarināt sankcijas pret Krieviju un iestājas par gejiem Čečenijā

Grandioza geju parāde notiks Latvijas simtgades gadā un ilgs tieši 100 dienas. Tā iekļaus sevī 100 pasākumus, kuros aktīvisti rosinās jautājumus par vienādajām geju, lesbiešu, biseksuālu un transseksuāļu tiesībām visās ES valstīs. Par "Baltijas praida" kulmināciju kļūs vērienīga geju parāde, kura notiks 9. jūnijā pašā Rīgas centrā.

Aktīvisti no LGBT apvienības "Mozaīka" cer uz to, ka "Baltijas praids 2018" kļūs par nozīmīgu signālu Latvijas varas iestādēm un likumdevējiem par situācijas nepareizību, kad LGBT pārstāvji netiek uzskatīti par pilnvērtīgiem un vienlīdzīgiem sabiedrības locekļiem.

Eksperti uzskata, ka šogad, kā arī 2015. gadā, pasākumu apmeklēs ASV valdības oficiālo pārstāvju grupa.    

Ziņu lente
0