Politika

NATO ģenerālsekretārs iestājās par dialogu ar "pašpārliecinātu" Krieviju

© REUTERS/Christian HartmannStoltenbergs
Stoltenbergs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO nevēlas "aukstā kara" atkārtošanos un iestājas par politisku dialogu ar Maskavu, paziņoja Ziemeļatlantijas alianses ģenerālais sekretārs Jens Stoltenbergs.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Par to viņš pateica intervijā vācu izdevumam Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Pēc Stoltenbrga sacītā, šobrīd NATO ir lieta ar "pašpārliecinātāku (nekā iepriekš) Krieviju", vēsta Sputnik Igaunija.

"Tai pat laikā mēs nevēlamies "aukstā kara" atkārtošanos un apbruņošanās sacīkstes, bet gan iestājamies par politisku dialogu ar Maskavu, kaut arī tas nav viegls," citē NATO ģenerālsekretāru RIA Novosti. Tāpat Stoltenbergs pauda cerību uz sakaru skaita palielināšanos starp Krieviju un Ziemeļatlantijas aliansi.

ANO - Sputnik Latvija
ANO vadītājs izsludināja globālu trauksmi

Kā jau iepriekš ziņots, Vladimirs Putins franču izdevuma Figaro intervijā pauda savu viedokli jautājumā par NATO aizsardzības izdevumu palielināšanu. Pēc Putina sacītā, NATO izdevumu palielināšanas plāni uz attiecību uzlabošanas fona ar Krieviju izskatās pretrunīgi.

"NATO samitā (maijā — red.) runāja par to, ka NATO vēlas izveidot labas attiecības ar Krieviju. Priekš kam tad palielināt militāros izdevumus? Pret ko grasāties karot? Šeit ir dažas iekšējas pretrunas," atzīmēja Putins. Taču viņš uzsvēra, ka Krieviju maz uztrauc NATO aizsardzības izdevumu palielināšanas plāni. "Mēs nodrošinām savu aizsardzības spēju — darām to droši, ar nākotnes perspektīvu, mēs esam sevī pārliecināti," paziņoja Putins.

Ķīna atzinusi: Tramps ir bezcerīgs >>

 Maskavā ne reizi vien paziņojuši, ka nav ieinteresēti konfrontācijas kūdīšanā ar NATO — ne Baltijas reģionā, ne vēl kaut kur, un uzsvēra, ka Krievija nekas neuzbruks kādai no NATO valstīm. Pēc Krievijas ĀM vadītāja Sergeja Lavrova sacītā, ANTO lieliski zina par to, ka Maskavai nav plānu kādam uzbrukt, taču tā vienkārši izmanto ieganstu, lai izvietotu vairāk tehnikas un bataljonu Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0