Jūrnieku ģimenes vēlas palūgt Putinam turpināt zemūdenes "San Juan" meklējumus

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasУчение по оказанию помощи аварийной подводной лодке
Учение по оказанию помощи аварийной подводной лодке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Novembrī Putins piedāvāja Argentīnas prezidentam Maurisio Makri palīdzību pazudušās zemūdenes "San Juan" meklējumos un paziņoja, ka nekavējoties nodod Buenosairesas rīcībā okeanogrāfijas kuģi.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Argentīnas MJS pazudušās zemūdenes "San Juan" ekipāžas ģimenes locekļi grasās nosūtīt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam vēstuli ar lūgumu nepārtraukt zemūdenes meklēšanas darbus, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz avīzi Clarin.

Argentīnas Jūras MS zemūdene San Juan. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas "Pantera" meklē zemūdeni "San Juan"

Krievijas MJF Avārijas un glābšanas vienība izlidoja no Pēterburgas uz Argentīnu palīdzēt zemūdenes meklējumos. Meklēšanas darbos piedalās bezpilota tālvadības aparāts "Pantera Plus" un Krievijas MJF okeanogrāfijas pētniecības kuģis "Jantarj".

Pēc viena no pazudušo jūrnieku Luisa Rodrigesa mātes teiktā, vēstulē radinieki "vēlas pateikties (Putinam) par šobrīd sniegto palīdzību un palūgt neatteikties no zemūdenes meklējumiem".

Argentīnas Militāro Jūras spēku zemūdene "San Juan" pārstāja uzturēt sakarus 15. novembrī, virzoties no militārās jūras bāzes Ušuaja uz Mar-del-Plata. Pēdējā sakaru seansa laikā no zemūdenes tika ziņots par avāriju. Uz klāja atradās 44 cilvēki, tostarp, Argentīnas vēsturē pirmā sieviete-ūdenslīdēja Eliana Marija Kravčika. Militāro Jūras spēku pārstāvji ziņoja par vienu sprādzienu, kurš varētu būt saistīts ar "San Juan" pazušanu.

Pēc 15 dienām pēc zemūdenes pazušanas Argentīnas MJS paziņoja, ka 44 zemūdenes "San Juan" ekipāžas locekļu glābšanas operācija tiek pārtraukta, taču tiks turpināti pašas zemūdenes meklējumi.

Ziņu lente
0