Krievijas "Pantera" meklē zemūdeni "San Juan"

© Argentina Navy via APArgentīnas Jūras MS zemūdene "San Juan". Foto no arhīva
Argentīnas Jūras MS zemūdene San Juan. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas batiskafs "Pantera Plus" izmeklēja vienu no iespējamajām Argentīnas zemūdenes "San Juan" pazušanas vietām Atlantijas okeāna dzelmē.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Meklējumu rezultātā tika noskaidrots, ka ūdens dzelmē atrastais objekts nav zemūdene, vēsta RIA Novosti.

Krievijas dziļūdens aparāts tika nosūtīts meklējumu veikšanai, jo pirms tam Argentīnas Jūras MS pārstāvis Enrika Balbi paziņoja, ka Argentīnas meklējumu kuģis Victor Angelescu atklāja 477 metru dziļumā kaut kādu objektu, kurš līdzinās zemūdenei.

Radari lidmašīnā Boeing P-8A Poseidon, kas piedalās Argentīnas zemūdenes San Huan meklējumos - Sputnik Latvija
Argentīnas pazudušajā zemūdenē bija pārsniegts ekipāžas skaits

"Ziņojam, ka kontakts, kurš noteikts 30. novembrī ar daudzstaru zondes kuģa Victor Angelescu palīdzību, tika vizuāli izpētīts ar "Pantera Plus" starpniecību, un tas sniedzis negatīvu rezultātu, jo tā nav zemūdene," — teikts Argentīnas Jūras MS paziņojumā.

Argentīnas Jūras MS zemūdene "San Juan" pazuda no radariem 15. novembrī, virzoties no militārās jūras bāzes Ušuaja uz Mar-del-Plata. Pēdējā sakaru seansa laikā zemūdenes ekipāža paziņoja par avāriju, uz klāja atradās 44 cilvēki. Jūras MS pārstāvji paziņoja par vienu sprādzienu, kurš varēja būt saistīts ar "San Juan" pazušanu.

Iepriekš tika stāstīts par notikušā versiju, saskaņā ar kuru, tostarp, tiek runāts, ka caur ventilācijas sistēmu akumulatora bedrē nokļuva ūdens, izraisot īssavienojumu. Tas noveda pie sūkņa ugunsgrēka, kurā atrodas baterijas. Uguns pilnībā izveda no ierindas zemūdenes degungala akumulatorus, pēc kā sakari ar zemūdeni tika pazaudēti.

Pirms tam Argentīnas Jūras MS pārstāvji teica, ka informācija par iespējamo ugunsgrēku, par baumām, taču pirmdien, 27. novembrī, iestāde oficiāli apstiprināja šo versiju.

Divas nedēļas pēc zemūdenes pazušanas Argentīnas Jūras MS paziņoja par glābšanas operācijas pārtraukšanu, taču zemūdenes meklējumi turpinās.    

Ziņu lente
0