Viltus spridzeklis Rīgas centrā novērtēts vienā tūkstotī eiro

© Artis PupinsRīgas Centrālā dzelzceļa stacija
Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizdomīgais atradums pie Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas pērnā gada augustā nebija spridzeklis, bet gan viltojums, kura izgatavotājs samaksās sodu.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Jaunietim,  kurš pērnā gada augustā Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas rajonā spridzekļa viltojumu, piesprieda piespiedu darbus un sodu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Delfi.

Aizdomīgā atraduma dēļ apmēram uz stundu tika slēgta kustība 13. janvāra iela, posmā pie McDonald's, no mājām tika evakuēti cilvēki, slēgta pazemes pāreja. Sākumā soma tika pārbaudīta ar tehnikas un dienesta suņa palīdzību, pēc tam to apskatīja pretterorisma specvienības Omega cīnītāji.

Полиция Франции - Sputnik Latvija
Bruņotu cilvēku dēļ Francijas Nīmā tika evakuēta dzelzceļa stacija

Somā atradās priekšmets, kas vizuāli atgādināja spridzekļa viltojumu ar pulksteņa mehānismu, kā arī izdeva aizdomīgas skaņas. Tādēļ drošības pēc tika pieņemts lēmums neitralizēt priekšmetu ar kontrolēta sprādziena palīdzību tiešu atrašanas vietā.

Atstātajā somā nebija nekā bīstama: iespējams, tas, kurš izgatavoja viltojumu, vēlējās pārbaudīt policijas reakciju un rīcību.

Pēc 10 dienām policija aizturēja 17 gadus veco jaunieti. Pret viņu tika uzsākts kriminālprocess un izvēlēts soda mērs, kurš nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Tiesa piesprieda soda kārtā piespiedu darbus, kā arī lika izmaksāt materiālo kaitējumu viena tūkstoša eiro apmērā.

Ziņu lente
0