airBaltic reisa laikā sesks saplosīja jūras cūciņu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidojuma laikā sesks izbēdzis no sava būra bagāžas nodalījumā un saplosīja jūras cūciņu, turpmāk aviokompānija airBaltic vairs nepārvadās seskus pasažieru reisos.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Lidojums no Romas uz Rīgu ar airBaltic reisu izrādījies pēdējais jūras cūciņas dzīvē – viņu saplosīja no būra izbēgušais sesks, vēsta radījums Panorāma.

Esmeralda Bertule lidoja no Romas uz Rīgu, pirms lidojuma viņa nodeva bagāžas nodalījumā jūras cūciņu, taču, ierodoties lidostā "Rīga", saņēmusi asiņojošu un mirušu zvēriņu.

Bombardier CS300, aviokompānija airBaltic - Sputnik Latvija
Pēc Le Buržē aviācijas salona airBaltic radās problēmas ar lidmašīnu

Aviokompānija sākusi šī negadījuma izmeklēšanu. Pēc airBaltic pārstāvju vārdiem, jūras cūciņu nogalinājis sesks, turklāt abi dzīvnieki izkļuvuši ārā no saviem būriem. AirBaltic apgalvo, ka būri bija nostiprināti saskaņā ar instrukciju, un durvis bloķētas. Taču, Bertule, apgalvo, ka viņas jūras cūciņas būris visu laiku bijis aizvērts.

"Romā nostiprinot bagāžu, esot tā šie būri tik spēcīgi sasieti kopā, ka ir izliekušās būra restes no savām eņģēm. Mēs pēc tam mēģinājām atkārtot šo joku, kā tas vispār var notikt, un sapratām, ka tur ir vajadzīgs ārkārtīgs spēks, un, manuprāt, ārkārtīgi neprofesionāla bagāžas nostiprināšana, lai kaut kas tāds vispār varētu notikt," — uzskata viņa.

Aviokompānija cietušajai atlīdzinās dzīvnieka pārvadāšanas summu – 200 eiro un izmaksās maksimālo kompensāciju saskaņā ar Monreālas konvenciju – 1395 eiro.

airBaltic atzīmēja, ka turpmāk seskus vairs nepārvadās pasažieru reisos – tie varēs ceļot tikai kravas lidmašīnās.

Saskaņā ar airBaltic noteikumiem, lidmašīnas salonā atļauts pārvadāt suņus, kaķus un putnus, ja viņu svars kopā ar būri nepārsniedz 8 kilogramus. Maksa par šādu pārvadāšanu – 60 eiro vienā virzienā. Ja dzīvnieks ir lielāks, vai arī tas ir abinieks vai grauzējs, tad to pārvadā bagāžas nodalījumā, un maksa par pārvadāšanu sastāda no 100 līdz 200 eiro vienā virzienā.

Ziņu lente
0