Politika

Līvānu novada domes priekšsēdētājs uzskata Šadurski par kaitnieku

© © SIA Gorod.lvLīvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods
Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības ministrijas reformas novedīs līdz lauku skolu slēgšanai, cilvēki aizbrauks no laukiem un pierobežas rajoni kļūs tukši, uzskata Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

RĪGA, 22. decembris — Sputnik. Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbība apdraud valsts iekšējo stabilitāti un saasina Latvijā dzīvojošo dažādu tautību pārstāvju attiecības, savu viedokli pauda Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, kuru citēja izdevums "MK-Latvija".

"Es arī atbalstu pāreju uz izglītību latviešu valodā, bet, ja šāds lēmums tiek pieņemts, tam vajag būt ilglaicīgam, un jāskatās, kā tiek mācīta latviešu valoda. Vai tie, kam jāpasniedz mācību priekšmeti valsts valodā, to tiešām var izdarīt, vai pārzina valsts valodu nepieciešamajā līmenī, lai ar šādu pāreju nebūtu problēmu," — uzsvēra Vaivods intervijā aģentūrai LETA.

Akcija krievu skolu atbalstam Rīgā - Sputnik Latvija
Ventspils Krievu biedrība iebilst pret pāreju pie izglītības latviešu valodā

Politiķis atgādināja, ka šobrīd vēl nav zināms, kādi kritēriji tiks izvirzīti skolu pastāvēšanai, bet, zinot izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, iespējams pieļaut, ka nekas labs lauku skolas negaida.

Ja tiks slēgtas visas IZM pētījumā minētās skolas, cilvēki no laukiem dosies projām un tukša paliks arī valsts pierobeža, kas radīs nopietnus draudus valsts drošībai. 

"Izskatās, ka reformatori jau zina, ka lielākā daļa slēgto skolu skolēnu te nepaliks, jo atlikušo skolu ēkas nemaz nav paredzētas tādam skolēnu skaitam un izskatās, ka tas nevienu neuztrauc. Kā lai šajā situācijā neatzīst, ka tas netiek darīts speciāli, ka tā nav klaja atsevišķu amatpersonu nekompetence, bet gan nelietīga kaitniecība?" — norādīja Vaivods.

Ierēdņi bieži klāsta, ka mazajās skolās izglītības līmenis esot zems, un daudzi cilvēki tam jau ir noticējuši.

"Cilvēkiem tiek piesolīta liela nauda gadījumā, ja tikšot aizvērtas mazās lauku skolas. Tie ir meli, tā nebūs, to ir apliecinājusi arī slimnīcu tīkla reorganizācija. Vai tad mazo lauku slimnīcu likvidācijas rezultātā lielās ārstniecības iestādes tagad dzīvo bezbēdīgi?" — pavaicāja Līvānu novada domes priekšsēdētājs.

Ziņu lente
0