Aizsardzības ministrija sauc medniekus valsts aizsardzībā

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasMednieki
Mednieki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas medniekus sagatavos pārtapšanai partizānos: iemācīs izdzīvot mežonīgajā dabā un izskaidros valsts aizsardzības koncepciju , lai nepieciešamības gadījumā tie spētu aizsargāt valsti.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Trešdien, 20. decembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Latvijas Mednieku savienības (LMS) vadītājs Jānis Baumanis parakstīs sadarbības līgumu, paziņoja Aizsardzības ministrijas preses nodaļā.

Līgums paredz, ka Aizsardzības ministrija un LMS atbalstīs brīvprātīgu mednieku piedalīšanos valsts aizsardzības stiprināšanā. Par to, kā mainās valsts aizsardzības koncepcija un kādu lomu valsta aizsardzībā varētu spēlēt mednieki, pastāstīs reģionālajos semināros.

Latvijas armija - Sputnik Latvija
Ja rīt sākas karš: Aizsardzības ministrija izstrādājusi rīcības plānu

Turklāt, tiks sagatavoti pamācoši materiāli par Latvijas dabas un ģeogrāfiskajām īpašībām, tiks sniegtas rekomendācijas par izdzīvošanas iespējām un veidiem ārkārtas situācijās, par medībām, drošu ieroču izmantošanu un padomi citās jomās.

Nepieciešamības gadījumos medniekiem varēs iemācīt arī militārās lietas pamatus un sarīkot viņiem specifisku militāro sagatavošanu.

Turklāt Aizsardzības ministrija un LMS apņemas sekmēt jauniešu patriotisma audzināšanu un grasās apmācīt bērnus un jauniešus kā izdzīvot Latvijas dabas apstākļos..

LMS dibināta 2011. gadā un apvieno savās aprindās vairāk nekā 9 tūkstošus mednieku.    

Ziņu lente
0