Itālijas ziemeļos lietusgāžu rezultātā evakuēti vairāk nekā 2 tūkstoši cilvēku

CC0 / pixabay / Plūdi. Foto no arhīva
Plūdi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietavu dēļ Itālijas ziemeļos – Emīlijas-Romanjas reģionā strauji cēlies ūdens līmenis upēs.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. Emīlijas-Romanjas reģionā Itālijas ziemeļos lietavu dēļ evakuēti vairāk nekā 2 tūkstoši cilvēku, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Sniegputenis un lietavas sasniedza valsti pirmdien, 11. decembrī. Nokrišņu rezultātā strauji cēlās ūdens līmenis upēs. Valstī lielākās upes — Po — pieteka Enca lietavu dēļ izkāpa no krastiem un pārrāva dambi, kas aizsargāja vairākas apdzīvotās vietas Redžo el Emilija provincē. Ūdens applūdināja pilsētas un industriālās zonas.

Vairāki reģionālie ceļi slēgti ledus kārtiņas veidošanās dēļ. Dolomīta Alpos saglabājas šļūdoņu risks. Pie tam vairākas dzelzceļa līnijas un ceļi valsts ziemeļrietumu reģionos slēgti dubļu un akmeņu lavīnu dēļ.

Ugunsdzēsēji un civilās aizsardzības dienestu darbinieki bija spiesti glābt cilvēkus un dzīvniekus. Apgabala CA dienests informēja, ka glābšanas operācijā tiek izmantoti helikopteri un amfībijas, kas spēj pārvietoties gan pa zemi, gan ūdeni.

Шторм на море - Sputnik Latvija
Latviju sasniegusi vētra, Eiropā seši cilvēki jau gājuši bojā
Atzīmēts, ka ūdens līmenis Encas un Sekkas upēs (Po pietekās) palielinājies līdz kritiskajai atzīmei.

Civilās aizsardzības nacionālais dienests jau pasludinājis augstāko — sarkano riska līmeni lietavu radīto plūdu draudu dēļ Ligūrijas un Toskānas apgabalos.

Otrdien sarkanais briesmu līmenis izsludināts Emīlijā-Romanjā.

Atgādināsim, ka svētdien, 11. decembrī Eiropa saskārās ar spēcīgu sniegu. Vairākās valstīs tika fiksēti dzelzceļa satiksmes traucējumi, atcelti vai aizturēti avioreisi, traucēta elektrības padeve. Valda uzskats, ka sniegputenis bijis spēcīgākais pēdējo četru gadu laikā.

Ziņu lente
0