Berlīnē blakus mošejai un gadatirgum atrasti maisi ar patronām

© AFP 2023 / RONNY HARTMANNPolicija. Foto no arhīva
Policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtības sargi apgalvo, ka vēl nav pamata saistīt atrasto munīciju ar terorismu.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Vairāki maisi ar munīciju tika atrasti netālu no Ziemassvētku gadatirgus Vācijā. Pēc provizoriskiem datiem, atradumam nav sakara ar terorismam, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz laikrakstu Berliner Morgen Post.

Kāds garāmgājējs atrada maisus ar patronām automobiļu riepu kaudzē vienā no pazemes autostāvvietām Šarlotenburgas rajonā galvaspilsētas rietumos un nekavējoties ziņoja policijai.

Ziemassvētku eglīte Doma laukumā - Sputnik Latvija
Kā Rīgā iedegās eglīte un ielās parādījās ziemas pasaka

Tiek ziņots, ka provizoriskā izmeklēšana parādīja, ka atrastās patronas nav saistītas ar terorismu. Kā norādīja policijas pārstāvis, Ziemassvētku gadatirgus netālā atrašanās vieta ir nejaušība.

Tomēr atradums piesaistīja uzmanību tieši sakarā ar to, ka blakus atrodas Ziemassvētku gadatirgus un virs apakšzemes autostāvvietas — mošeja. Notikuma vietā steidzami ieradās papildu policijas spēki un kriminālisti.

Kārtības sargiem vēl nāksies noteikt patronu izcelsmi. Atradums nosūtīts ekspertiem, lai noskaidrotu iespējamās DNS pēdas.

Vācija ir paaugstinātas gatavības stāvoklī, jo Ziemassvētku tirdziņi tiek uzskatīti par potenciālajiem ekstrēmistu mērķiem. Pirms gada terorists ar automobili iebrauca pūlī Ziemassvētku tirgū Berlīnes centrā, par upuriem kļuva 11 cilvēki, vairāk nekā 50 bija ievainoti.    

Ziņu lente
0