Krievijas slēpotāji brauks uz Olimpiādi 2018

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasОлимпийские игры в Сочи. 3 дня до старта
Олимпийские игры в Сочи. 3 дня до старта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slēpotāji uzstāsies Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā neitrālā statusā – šādu lēmumu Krievijas sportisti pieņēma pēc iekšējās balsošanas rezultātiem.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. Krievijas slēpotāji sarīkoja balsošanu, pēc kuras rezultātiem pieņēma lēmumu piedalīties Olimpiskajās spēlēs 2018 Phjončhanā, vēsta R-Sport.

"Jā, tika rīkota balsošana. Sportisti paši sarīkoja iekšējo balsošanu un pieņēma lēmumu, ka mūsu slēpotāju komanda brauks uz Olimpiskajām spēlēm," — pastāstīja Krievijas Slēpošanas sacensību federācijas (KSSF) vadītāja Jeļena Vjaļbe.

Iepriekš Vjaļbe paziņoja, ka uzskata par nepieciešamu dot iespēju sportistiem pašiem izlemt, vai viņi brauks uz Dienvidkoreju zem Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) karoga. Krievijas slēpošanas izlase šobrīd atrodas Šveicē, Davosā, kur sestdien, 9. decembrī, startēja Pasaules Kausa posms.

Iepriekš tika ziņots, ka SOK pieņēma lēmumu par Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) diskvalificēšanu. Taču "tīriem" Krievijas atlētiem tika atļauts uzstāties Spēlēs 2018 zem Olimpiskā karoga.

ASV vēstniece ANO Nikija Heilija - Sputnik Latvija
Vašingtona vēl nav pieņēmusi lēmumu par piedalīšanos Olimpiādē 2018

Komentējot SOK lēmumu, komitejas izpildkomisijas vadītājs Samuels Šmids paziņoja, ka Krievijas dopinga manipulācijas nodarīja neredzētu kaitējumu Olimpiskajai kustībai, savukārt SOK secinājumi attiecībā pret valsts "dopinga sistēmu" Krievijā balstās ne tikai uz bijušā Maskavas antidopinga laboratorijas vadītāja Grigorija Rodčenkova liecībām, bet arī uz citu resursu ziņu pamata.

Gala lēmumu par "tīru" Krievijas sportistu pielaišanu Olimpiādei 2018 pieņems speciāla grupa, kuru vadīs Valerī Fourneirons – Neatkarīgās dopinga testēšanas organizācijas (ITA) priekšsēdētājs.

Dienvidkoreja uzaicināja

Pēc KOK diskvalificēšanas paziņojuma Dienvidkoreja kā Olimpiādes 2018 organizatore paziņoja, ka pauž nožēlu par šādu SOK lēmumu un aicināja Krievijas sportistus neitrālā statusā piedalīties Spēlēs. 

Dienvidkorejas Kultūras, sporta un tūrisma ministrijā tāpat atzīmēja, ka par spīti visam Ziemas Olimpiāde Phjončhanā varētu kļūt par labu iespēju tālākai draudzīgu attiecību nostiprināšanai starp Koreju un Krieviju.

Putins atļāva

SOK galvenā mītne Lozannā - Sputnik Latvija
Krievija uz Olimpiskajām spēlēm nebrauks. Vai "neitrālie atlēti" brauks

Kā jau iepriekš ziņoja R-Sport, Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien, 6. decembrī, paziņoja, ka Krievija neboikotēs OS 2018 un neliks šķēršļus sportistiem, kuri vēlēsies piedalīties Spēlēs zem Olimpiskā karoga.

Prezidents atzīmēja, ka sportisti gatavojas Olimpiādēm visas karjeras garumā, tādēļ katram atlētam pašam jāizlemj par dalību šajās sacensībās vai komandā, vai individuāli.

Tāpat Putins bija paziņojis, ka vairums SOK apsūdzību pret KOK ir nepamatoti, taču Krievijas līderis atzina, ka tomēr KOK daļēji ir vainīga, ka Krieviju atstādināja no dalības Olimpiādē, jo šādai rīcībai tika dots iemesls. Tāpat Putins uzsvēra, ka gala lēmumu par Olimpiādi Krievijas izlase pieņems sanāksmē, kas notiks 12. decembrī Maskavā.

Ziņu lente
0