Amerikāņu pētījums: ASV var zaudēt karā ar Krieviju

© Foto : kam.ltВоздушный десант США участвует в военных учениях в Литве, архивное фото
Воздушный десант США участвует в военных учениях в Литве, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Esošajā situācijā ASV ir jāgatavojas "vienam lielam karam", pārliecināti pētnieki.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. ASV bruņotie spēki atpaliek no savu galveno pretinieku spēku modernizācijas procesa, nav spējīgi pietiekamā mērā pretoties izaicinājumiem Eiropā un Austrumāzijā, kā arī varētu zaudēt potenciālā karā ar Ķīnu vai Krieviju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz amerikāņu pētījumu centra Rand rezultātiem.

Karavīri treniņu laikā jūras kājnieku bāzē Murmanskas apgabalā - Sputnik Latvija
Vājais posms: National Interest salīdzinājis Krievijas un ASV sauszemes spēkus

Saskaņā ar ziņojuma tekstu, šobrīd Krievija un Ķīna ir divi galvenie izaicinājumi Savienoto Valstu nacionālajām interesēm. Pēc autoru domām, šo divu valstu iespējas, ko nosauc par "spēcīgiem pretiniekiem", ievērojami pieauga un noteiktos apstākļos ASV varētu zaudēt karā ar tām.

Pētījumā tiek atzīmēts, ka Pentagons turpina plānošanā izmantot "divu reģionālo karu" stratēģiju, kaut gan esošajā situācijā ASV ir jāgatavojas "vienam lielam karam".

"Šī starpība daļēji tiek skaidrota ar to, ka ASV spēki šodien ir pārāk lieli, lai piedalītos vienā galvenā karā, kā arī nav spējīgi sekot pretinieku – lielvalstu modernizācijai. Savienotajām Valstīm nav pietiekamu līdzekļu, lai tiktu galā ar galvenajiem izaicinājumiem Eiropā un Austrumāzijā, tās nav pietiekami sagatavotas maksimālās operācijas palīdzības saņemšanai no daudzām savām esošajām apakšvienībām," — liecina pētījums.

"Saskaņā ar šo BS atskaites vērtējumu, ASV, ar noteiktiem varbūtības pieņēmumiem, varētu zaudēt nākošo karu lai gan Savienoto Valstu un Ķīnas spēku attiecība sastāda 2,7 pret 1, savukārt ASV un Krievijas – 6 pret 1," — teikts ziņojumā.

Ziņu lente
0