Armija nedaudz patrokšņos Ādažu rajonā: brīvdienās norisināsies mācības

© Sputnik / Sergey MelkonovASV tanks M1A2 Abrams starptautiskajās mācībās Summer Shield XIV
ASV tanks M1A2 Abrams starptautiskajās mācībās Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālie bruņotie spēki lūdz neapdzīt tankus un bruņutransportierus uz šosejas un nebaidīties no nakts apšaudēm – Ādažu poligonā notiks kārtējās sabiedroto mācības.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. No 9. līdz 10. decembrim Ādažu poligonā notiks militārās mācības, vēsta Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mājas lapa.

Mācībās piedalīsies apmēram 100 karavīru, M1 Abrams tanki un Bradley bruņutransportieri no 4. ASV kavalērijas pulka 5. eskadrona, lai pilnveidotu sabiedroto iespējas ātri pārvietoties pa alianses teritoriju.

Mācību mērķis ir ātrās reaģēšanas un spēku pārvietošanās pilnveidošana Baltijas reģionā, apstiprinot nepārtrauktu ASV ieguldījumu NATO valstu kolektīvajā drošībā.

Mācību manevru laikā būs dzirdami īslaicīgi trokšņi, kuri nenodarīs kaitējumu apkārtējiem iedzīvotājiem un viņu īpašumam. Šaušana tiks veikta naktī no 9. uz 10. decembri, no plkst. 00:00 līdz 6:00.

Latvijas armijas vienība - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvijas armijas Rudens diena

Mācību laikā pa dzelzceļu un pa šoseju pārvietosies militārā tehnika, ko pavadīs Militārā policija un Pārvietošanās koordinēšanas centrs. Militārpersonas aicina autovadītājus, tuvojoties militārajai tehnikai, ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnas virzībai, piemēram, nemēģināt to apdzīt.

NBS atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz izturēties ar sapratni pret iespējamām īslaicīgām grūtībām ceļa satiksmē, kā arī pret to, ka dažas militārās šaušanas un manevri notiks nakts laikā.

Tāpat iedzīvotājus lūdz neuztraukties, redzot karavīru un militārās tehnikas pārvietošanos.

Ziņu lente
0