Francijas karavīri atstāj Igauniju, lai pārdislocētos uz Lietuvu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā izvietotā Ziemeļatlantijas alianses bataljona Francijas militārā misija noslēdzas, par nākamo karavīru uzturēšanās vietu kļūs Lietuva.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. Igaunijā izvietotā NATO starptautiskā bataljona franču militārdienējošie, sākot ar nākamo gadu, atradīsies Lietuvā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Igaunijas Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Francijas karavīriem izsniedza godalgas par piedalīšanos starptautiskās operācijās. Svinīgā apbalvošanas ceremonija notika Tapas militārajā pilsētiņā. Medaļas karavīriem iesniedza Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks un aizsardzības spēku komandieris ģenerālis Riho Terrass par savienības pienākumu izpildīšanu valstī.

Девушка-доброволец Земессардзе - Sputnik Latvija
Baltija gatavo bērnus partizānu karam: maskēšanās un krosi ar AK-47 maketiem

Pēc Luika sacītā, Igaunijas un Francijas militārajai sadarbībai ir ilga vēsture, kopā viņi veica miera uzturēšanas operācijas Mali un Centrālāfrikas Republikā, kā arī "NATO kolektīvās aizsardzības laikā Igaunijā".

Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas datiem, bataljona militārā misija Igaunijā ir noslēgusies, savukārt viņu vietā nākamgad ieradīsies karavīri no Dānijas. Par nākamo franču militārdienējošo dislocēšanās vietu kļūs Lietuva.

NATO starptautisko bataljonu izvietošanas Igaunijas militārajā Tapas pilsētiņā tika speciāli uzbūvētas jaunas kazarmas.

2016. gadā Ziemeļatlantijas alianses samitā Varšavā tika pieņemts lēmums par NATO starptautisko bataljonu izvietošanu Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Polijas teritorijās pēc viņu lūguma. Alianses militārās klātienes pastiprināšana saistīta ar it kā augošajiem "Krievijas draudiem".

Igaunijas teritorijā dislocētajā NATO starptautiskajā bataljonā ietilpst 1 200 militārdienējošo, no kuriem ap 300 ir Francijas karavīri. Bataljonu vada Lielbritānija.    

Ziņu lente
0