ASV apsolījušas turpināt neletālo ieroču piegādi Ukrainai

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas bruņotie spēki. Foto no arhīva
Ukrainas bruņotie spēki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijeva nesekmīgi cenšas panākt letālu ieroču piegādi no Vašingtonas pēdējo trīs gadu garumā.

RĪGA, 3. decembris — Sputnik. ASV turpinās īstenot neletālo ieroču piegādi Ukrainas armijai, paziņoja ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieks Herberts Makmāsters, vēsta RIA Novosti.

"Ukraiņi īsteno ievērojamus pasākumus valdības un militārās reformas realizēšanā. Neletālās palīdzības piegāde stiprina Kijevas aizsardzības iespējas," citē Makmāsteru telekanāls Fox News.

Tāpat politiķis izteica viedokli par Vašingtonas un Maskavas attiecību jautājumu, paziņojot, ka ASV ir jāpretojas "Krievijas destabilizējošajai uzvedībai". Tai pat laikā, pēc viņa sacītā, Baltajam namam ir jāizvairās no globāla konflikta ar Krieviju.

ASV armijas karavīrs - Sputnik Latvija
Global Research: 15 pazīmes, kas liecina, – NATO gatavojas karam ar Krieviju

Kijeva nesekmīgi cenšas panākt letālu ieroču piegādi no Vašingtonas pēdējo trīs gadu garumā. Šobrīd ASV sniedz Ukrainai militāro palīdzību, taču oficiāli tikai ekipējuma, aprīkojuma un Nacionālās gvardes apmācību veidā.

Novembrī mediji ar atsauci uz informācijas avotiem Valsts departamentā paziņoja, ka ASV Nacionālās drošības padome grasās ieteikt prezidentam Donaldam Trampam piešķirt Ukrainai 47 miljonu dolāru dotāciju prettanku kompleksu Javelin iegādei.

Maskava vairākkārt izteicās pret bruņojuma piegādes plāniem Ukrainai, jo šis solis novedīs vienīgi pie konflikta eskalācijas Donbasā. Pret Kijevas apgādāšanu ar ieročiem iestājas arī vairums Eiropas politiķu.    

Ziņu lente
0