Ēģiptes varas iestādes atrisinājušas Latvijas nepilsoņu ieceļošanas jautājumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ēģipte noilgojusies pēc Latvijas nepilsoņiem un atļāvusi viņiem atkal noformēt vīzas, ierodoties valstī, nevis Ēģiptes vēstniecībā Stokholmā.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Ēģiptes vēstnieks Latvijā Vils Adels Abdelazims Nasrs, kura rezidence atrodas Stokholmā, trešdien, 29. novembrī, tikās ar Saeimas vicespīkeru Gundaru Daudzi un paziņoja par ieceļošanas ierobežojumu atcelšanu Ēģiptes Arābu Republikā (ĒAR) Latvijas nepilsoņiem, vēsta Grani.lv.

Египетские  пирамиды - Sputnik Latvija
Latvijas ĀM norūpējusies par nepilsoņu problēmām ar Ēģiptes vīzām

Tikšanās laikā Abdelazims Nasrs pozitīvi novērtēja Latvijas Republikas un ĒAR sadarbību tūrisma jomā un paziņoja, ka Latvijas nepilsoņiem atļaus noformēt vīzas, ierodoties Ēģiptē, nevis Ēģiptes vēstniecībā Stokholmā, kā tas bijis līdz šim. Vēstnieks tāpat uzsvēra, ka arvien vairāk Latvijas tūristu kā atpūtas galamērķi izvēlas Ēģipti.

Savukārt Daudze pateicās Abdelazimam Nasram par ieguldījumu Latvijas un Ēģiptes attiecību stiprināšanā dažādās jomās un sevišķi atzīmēja oktobrī Ēģiptes parlamentā izveidoto deputātu grupu sadarbībai ar Latviju.

Šī gada augustā Ēģipte nolēma pastiprināt ieceļošanas vīzu izsniegšanas kārtību nepilsoņiem. Pēc kā Ēģiptes vīzas iegūšanai viņiem bija jāsavāc daudz dokumentu un jādodas uz Latvijai tuvāko Ēģiptes vēstniecību, kura atrodas Stokholmā.

Ēģiptes piramīdas - Sputnik Latvija
Atpūta Ēģiptē: nepilsoņiem – dārgāk, pilsoņiem – sagatavoties pārmaiņām

Līdz ar to atpūtas cena ĒAR nepilsoņiem strauji palielinājās, jo nācās tērēt naudu braucienam uz Stokholmu vai kurjerpastam, samaksāt 60 eiro par pašu vīzu, un dažkārt izmantot tūrisma kompāniju pakalpojumus, lai pareizi iesniegtu nepieciešamos dokumentus un aizpildīt anketu, savukārt par šādu palīdzību kompānijas lūdz ne mazāk kā 400 eiro.

Tūrisma kompāniju pārstāvji atzīmēja, ka līdz ar vīzu režīma pastiprināšanu Latvijas nepilsoņiem, Ēģiptes ceļojumu pārdošanas apjomi samazinājās par 15-20%, jo ĒAR ik gadu apmeklē no 30 līdz 50 tūkstošiem latviešu, no kuriem 20-30% ir nepilsoņi.

Vērts atzīmēt, ka šogad Latvijas tūrisma operatori un aģentūras, izņemot ceļojumus uz Hurgadu, atsāka tūru pārdošanu uz Šarm eš Šeihu, kas nebija pieejama pēdējo divu gadu laikā.

Ziņu lente
0