Igaunijā piedāvā desmitkārt palielināt darba migrantu uzņemšanu

© REUTERS / Leonhard FoegerБеженцы в Европе, архивное фото
Беженцы в Европе, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierosinājumu izteikuši valsts loģistikas un ekspedēšanas nozares pārstāvji, kuri turklāt vēlas atcelt emigrantu atalgojuma obligāto piesaisti vidējai darba algai valstī.

RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Igaunijas Kravu loģistikas un ekspedēšanas asociācija (ELEA) iesaka būtiski – desmitkārt – palielināt ikgadējo kvotu darba imigrantu uzņemšanai no trešajām valstīm (t.i. valstīm, kas nav Eiropas Savienības un Eiropas ekonomiskās sadarbības organizācijas dalībvalstis, kā arī ASV, Kanāda un Japāna), vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu "Delovije vedomosti", kas atzīmējis, ka ierosinājums nosūtīts arī Iekšlietu ministrijai un parlamentam.

Председатель Консервативной народной партии (EKRE) Март Хельме - Sputnik Latvija
Igauņu politiķis iesaka slēgt robežas un atteikties no bēgļu uzņemšanas kvotām

ELEA uzsvēra, ka tikai ar tamlīdzīgiem pasākumiem iespējams samazināt darba spēka trūkumu. Asociācija nenorādīja, kādu profesiju pārstāvjus plānots uzaicināt un kāpēc tieši šī asociācija iesniegusi ierosinājumu palielināt darba migrantu kvotu.

Vienlaikus organizācija aicina atcelt prasību, saskaņā ar kuru darba devēju pienākums ir maksāt darba migrantiem vidējo algu valstī.

2017. gadā Igaunijas valdības noteiktā migrantu kvota sastādīja 1317 cilvēkus, jeb 0,1% no Igaunijas pastāvīgo iedzīvotāju skaita, savukārt ELEA iesaka palielināt to līdz 1%. tādējādi migrantu kvota varētu pārsniegt 13 tūkstošus cilvēku gadā.

Ziņu lente
0