Igauņu politiķis iesaka slēgt robežas un atteikties no bēgļu uzņemšanas kvotām

© Sputnik / Вадим АнцуповПредседатель Консервативной народной партии (EKRE) Март Хельме
Председатель Консервативной народной партии (EKRE) Март Хельме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konservatīvās tautas partijas (EKRE) priekšsēdētājs Marts Helme uzskata, ka vienīgā iespēja pasargāt Igaunijas iedzīvotājus no teroraktiem ir robežu kontroles atjaunošana un atteikšanās no bēgļu uzņemšanas kvotām.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Konservatīvās tautas partijas (EKRE) priekšsēdētājs Marts Helme norāda, ka kārtējais terorlakts Londonā uzskatāmi parādījis: Igaunija vairs nevar vilcināties ar robežu kontroles atjaunošanu, vēsta Sputnik Igaunija.

"Igaunijai nepieciešama steidzama militarizētas robežsardzes atjaunošana. Mēs nevaram gaidīt pirmos teroraktu upurus valsts teritorijā," – viņš uzsvēra.

Politiķis izteicās arī par atteikšanos no bēgļu uzņemšanas kvotām. Viņš uzsvēra, ka nevienam nav pietiekamas informācijas par Tallinas ielās esošo musulmaņu noskaņojumu.

Флаги с символикой Консервативной партии Эстонии - Sputnik Latvija
Igauņu konservatori piedāvā izsūtīt no Eiropas visus musulmaņus

Pēc Helmes domām, valdības bezrūpība turpināsies līdz brīdim, kad kādam cilvēkam Igaunijā tiks pārgriezta rīkle. Tajā brīdī, kā atzīmēja konservarors, neviens politiķis negribēs būt premjerministra vietā, kuram nāksies pastāstīt traģisko ziņu tautai.

"Nedod Dievs, lai Igaunijā kādreiz notiktu kaut kas tamlīdzīgs. Taču uz Dievu vien paļauties nevar," – atzīmēja Marts Helme un uzsvēra, ka Jiri Ratasa valdība var aizsargāt valsts iedzīvotājus, taču šim nolūkam nepieciešami konkrēti soļi.

Iepriekš Sputnik Igaunija vēstīja, ka teroraktā Londonas metro 15. septembrī cietis viens Igaunijas pilsonis. Igaunijas ĀM preses sekretāre Sandra Kamilova norādīja, ka cietušais nav vērsies pēc konsulārās palīdzības, ĀM saņēmusi informāciju par viņu no Lielbritānijas varasiestādēm.

Ziņu lente
0