Putins parakstījis likumu par ārvalstu aģenta statusu medijiem

© Sputnik / Alexey Druzhinin / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par ārvalstu aģentiem Krievijā iespējams atzīt ārvalstīs reģistrētus plašsaziņas līdzekļus, ja tie saņem finansējumu no ārzemēm, kā arī ārvalstu un starptautiskajām organizācijām.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis likumu par ārvalstu aģenta statusu plašsaziņas līdzekļiem, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Saskaņā ar parakstīto dokumentu, stājas spēkā grozījumi likuma "Par plašsaziņas līdzekļiem" 6. pantā.

Google поиск - Sputnik Latvija
Google News mācīs slēpt Sputnik un RT publikācijas

Tagad par ārvalstu aģentiem Krievijā iespējams atzīt ārvalstīs reģistrētus plašsaziņas līdzekļus, ja tie saņem finansējumu no ārzemēm, kā arī ārvalstu un starptautiskajām organizācijām un citu valstu pilsoņiem.

Kārtībā, ko paredz pilnvarotais izpildu varas federālais orgāns, uz ārvalstu mediju var attiecināt 1996. gada 12. janvārī apstiprinātā likuma "Par nekomerciālajām organizācijām" nolikumus. Šis dokuments regulē nekomerciālās organizācijas tiesisko statusu, kas pilda ārvalstu aģenta funkcijas.

Likums stājas spēkā kopš tā oficiālas publikācijas.

Lēmumu par to, kādi mediji tiks uzskatīti par ārvalstu aģentiem, pieņems Tieslietu ministrija.

Trešdien likumu par ārvalstu aģentiem apstiprināja Federācijas Padome. Par to balsoja 154 politiķi, viens atturējās, neviens nebalsoja pret.

RT Galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Simoņana par medijiem-ārzemju aģentiem: mežu cērt – šķembas lec

Grozījumi noteikumos par ārvalstu aģenta statusa piešķiršanu medijiem ir piespiedu pasākums pret Krievijas mediju apspiešanu ASV, piemēram, pret telekanāla RT America atzīšanu par ārvalstu aģentu.

Krievijas Valsts domes Informācijas politikas komitejas vadītājs Leonīds Levins norādīja, ka valsts prezidenta lēmums parakstīt likumu par medijiem — ārvalstu aģentiem loģiski noslēdz darbu pie simetriskas atbildes Krievijas mediju apspiešanai ASV.

Levins uzsvēra, ka Krievija nav plānojusi tamlīdzīgus pasākumus, taču Vašingtonas rīcība piespiedusi spert šādu soli.

Ziņu lente
0