Katra trešā Latvijas iedzīvotāja cieš no partnera vardarbības

© pixabay.com / Alexas_FotosLatvijas vīrieši nogalināja piecas savas dzīves biedrenes
Latvijas vīrieši nogalināja piecas savas dzīves biedrenes - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā aizvien saglabāja augsta tolerance pret vardarbību ģimenē: cilvēki saprot, ka nekā laba tajā nav, taču nav gatavi iejaukties līdzīga veida situācijās, vēl jo vairāk tāpēc, ka neviens viņus par to nenosoda.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Pērn Latvijas vīrieši nogalināja piecas savas dzīves biedrenes, savukārt 70 gadījumos sievietēm tika nodarīti smagi miesas bojājumi, vēsta Baltnews.lv.

Turklāt katra trešā sieviete cieš no vardarbības ģimenē, un šis rādītājs Latvijā ir augstāks, nekā vidēji Eiropā, paziņoja preses konferencē labklājības ministrs Jānis Reirs.

Viņš norādīja, ka Latvijā joprojām saglabājas augsta tolerance pret vardarbību ģimenē. Cilvēki saprot, ka nekā laba tajā nav, taču nav gatavi iejaukties līdzīga veida situācijās, vēl jo vairāk tāpēc, ka neviens viņus par to nenosoda.

Женщина-офицер Военной полиции - Sputnik Latvija
Pētījums: sievietei var maksāt mazāk, atlaist viņu arī ir vieglāk

Reirs uzsvēra, ka ministrijas prioritāte ir, lai cilvēks dzīvotu drošā un labklājīgā vidē. Turklāt vardarbība ģimenē noved arī pie lieliem ekonomiskiem zaudējumiem valstī.

Preses konferencē tika paziņots par pilotprojektu, kurš kļuva par projekta "Soli tuvāk: Kopienas vienotā atbilde uz vardarbības pret sievieti gadījumiem" pirmo posmu. To izstrādājuši Tukuma novada eksperti, un tam ir jāglābj sievietes, kuras cietušas no fiziskas, emocionālas vai seksuālas vardarbības, no iespējamajiem recidīviem. Policijas darbinieks, kurš izmeklē lietu, aizpilda speciālu anketu un nosūta to sociālajam dienestam, kurš tālāk arī strādā ar cietušo sievieti.

"Eirobarometra" aptauja, kura tika veikta pērnajā gadā, parādīja, ka Latvijas iedzīvotāji attiecībā pret vardarbību ģimenē ir vistolerantākie ES. Vairāk nekā puse latviešu (57%) pārliecināti, ka vardarbību pret sievietēm bieži provocē sievietes pašas, un tas ir augstākais rādītājs Eiropas Savienībā.

Saskaņā ar portāla Statista.com datiem, 2016. gadā ES 74% sieviešu uzskatīja, ka vardarbība ģimenē ir izplatīta viņu valstī. Tikai 2% domā, ka vardarbība nav izplatīta.

Ziņu lente
0