Daļu no Igaunijā atpeldējušā kokaīna savākuši vietējie iedzīvotāji

CC0 / pixabay / Kokaīns
Kokaīns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti trīs dienas pārmeklēja Igaunijas piekrasti, lai savāktu visus jūras krastā izskalotos kokaīna iepakojumus, taču daļu narkotiku pēc tam nācās atņemt no vietējiem iedzīvotājiem.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Vietējie iedzīvotāji nesaprata, kas tie par iepakojumiem ar baltu vielu, ko izskaloja Igaunijas jūras ziemeļu piekrastē, taču visādam gadījumam paņēma tos uz mājām, raksta Sputnik Igaunija.

Oktobra vidū Harjū apgabala Lohusalu rajonā jūra izskaloja krastā lielu partiju kokaīna, kurš tika fasēts iepakojumos. Lai savāktu tos visus, pussimts policistu trīs dienu laikā pārmeklēja piekrastes teritoriju vairāk nekā desmit kilometru garumā, taču, izrādījās, ka daļēji viņus apsteiguši vietējie iedzīvotāji.

Narkotisko vielu iznīcināšana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kā cukurs: Somijā izplatās jaunas narkotikas

Kā paskaidroja Pihjas prefektūras policijas narkotiku apkarošanas dienesta vadītājs Raits Pikaro, pēc nopratināšanas šos cilvēkus palaida mājās. Tie, kuri atdeva iepakojumus policijai brīvprātīgi, netiks sodīti.

"Ja šie cilvēki vēlētos laist vielas apgrozībā, tad izmeklēšanas rezultāts būtu citāds, taču šobrīd mēs nevienu neturam aizdomās par narkotiku izplatīšanu," atzīmēja Pikaro. Viņš pieļauj, ka cilvēki vispār nezināja, ar ko viņi ir saskarušies.

Tāpat viņš paziņoja, ka, saskaņā ar ekspertīzi, kokaīns, kurš atrasts Igaunijas jūras piekrastē, atšķiras ar ļoti augstu koncentrāciju. Kaut gan atrasto partiju nevar nosaukt par Igaunijas rekordu, šāds daudzums "tīra" kokaīna policija konfiscējusi pirmo reizi. Pēc Pikaro sacītā, šobrīd Igaunijas tiesībsargājošās iestādes veic aktīvu darbu starptautiskā līmenī, lai noteiktu narkotiku izcelsmes vietu.    

Ziņu lente
0