Deputāti piedāvā rotāt Ministru Kabinetu ar Orvela citātu

© Foto : SaeimaZariņš
Zariņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tautas kalpi budžeta apspriešanas laikā izklaidē sevi kā vien var: uzrakstu "Viens likums – viena taisnība visiem" piedāvāja noņemt no Ministru Kabineta sienas un aizstāt ar citātu no Orvela "Dzīvnieku fermas".

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Saeima neatbalstīja deputāta Ivara Zariņa ("Saskaņa") piedāvājumu paredzēt nākamā gada budžetā 1 200 eiro, lai noņemtu no ministru Kabineta sienas uzrakstu "Viens likums — viena taisnība visiem", vēsta TVnet.

Zariņš pamatoja šo piedāvājumu, atgādinot par premjerministra Māra Kučinska paziņojumu Saeimas debatēs. Toreiz premjers paziņoja, ka budžeta projektā "nav ne piles populisma". Zariņš tam nepiekrīt, jo budžetā netiek ievērota vesela likuma prasību virkne par finansējuma nodrošināšanu.

Образец банкноты номиналом 200 рублей на презентации новых банкнот Банка России номиналом 200 и 2000 рублей в Москве - Sputnik Latvija
Latvija aicina aizliegt Eiropas Savienībā banknotes "ar Krimu"

Deputāts Artuss Kaimiņš (KPV.LV) nosauca šo piedāvājumu par "labāko visā budžetā". Taču, pēc viņa sacītā, viņš nesaprot, kādēļ uzraksta noņemšanai jāpiešķir finansējums. Kaimiņš aicināja Zariņu "sestdien, svētdien vienkārši atnākt un divatā noņemt" uzrakstu no valdības ēkas.

Pēc Kaimiņa domām, vecā uzraksta vietā būtu jāuzkarina citāts no Džordža Orvela grāmatas "Dzīvnieku ferma". Acīmredzami, tiek domāta frāze: "Visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, bet daži dzīvnieki ir vienlīdzīgāki par citiem."

Deputāts Aleksejs Loskutovs ("Kustība "par!") norādīja, ka Kaimiņa aicinājumi "iet un iznīcināt Ministru Kabineta zāli satur noziedzīgas darbības pazīmes     

Ziņu lente
0