Saeima apstiprina PVN samazināšanu augļiem un dārzeņiem līdz 5%

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Samazinātā likme tiks pielietota no 2018. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. decembrim; tā attiecas uz mazgātiem, attīrītiem un iepakotiem augļiem, taču tikai, ja tie nav saldēti, sālīti, vai kaltēti.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus par pievienotās vērtības nodokli (PVN), kuri paredz pazeminātu PVN likmi 5% apmērā Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem, vēsta parlamenta preses dienests.

Dārzeņu paviljons Rīgas Centrāltirgū - Sputnik Latvija
Koalīcija piekritusi samazināt PVN augļiem un dārzeņiem

Pazemināta PVN likme 5% apmērā Latvijas augļiem, ogām un dārzeņiem tiks piemērota, sākot ar 2018. gada 1. janvāri līdz 2020. gada 31. decembrim. Tā būs attiecināma uz mazgātiem, attīrītiem un iepakotiem augļiem, bet nav termiski vai citādi apstrādāti, piemēram, saldēti, sālīti, kaltēti.

Izskatot šo likumprojektu, Saeima noraidīja dažu deputātu iniciatīvu izmainīt vai paplašināt pazeminātās PVN likmes piemērošanu. Piemēram, Jūlija Stepaņenko ("Saskaņa") piedāvāja samazināt līdz 12% PVN maizei, svaigajai gaļai un zivij, pienam un sviestam.

Frakcija "No sirds — Latvijai" uzskatīja par nepieciešamu piemērot samazinātu PVN piena produktiem, maizei, sabiedrības ēdināšanas pakalpojumiem, izņemot alkoholu. Vitālijs Orlovs ("Saskaņa") piedāvāja samazināt līdz 5% likmi kompensējamām zālēm, raksta The Baltic Times.

Standarta PVN likme pārtikas produktiem Latvijā ir 21%. Pazemināta likme 12% apmērā tiek piemērota zīdaiņiem paredzēto specializēto pārtikas produktu piegādēm..

Ziņu lente
0