Koalīcija piekritusi samazināt PVN augļiem un dārzeņiem

© Sputnik / Sergey MelkonovDārzeņu paviljons Rīgas Centrāltirgū
Dārzeņu paviljons Rīgas Centrāltirgū - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība un Saeima izskatīs iespēju samazināt PVN Latvijā ražotajiem dārzeņiem un augļiem līdz 5% - šādu ierosinājumu iesniegusi Veselības ministrija un Zemkopības ministrija.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Valdošās koalīcijas partijas vienojušās atbalstīt Veselības ministrijas ierosinājumu samazināt pievienotās vērtības nodokli no 21% līdz 5% Latvijā ražotajiem dārzeņiem, augļiem un ogām, vēsta BNN.

Partneru  lēmumu apstiprināja premjerministrs Māris Kučinskis pēc valdošās koalīcijas sapulces.

Nodokļu deklarācijas aizpildīšana - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji uzskata nodokļu slogu par pārāk augstu

Šis jautājums vēl tiks izskatīts valdībā un Saeimā.

ZM sagatavotajā ziņojumā "Par pievienotās vērtības nodokļa likmes diferencēšanu pārtikai" norādīts, ka tas palīdzēs novērst uzņēmēju darbu nelegālajā ekonomikā, kā arī veicināt legālajā tirgū strādājošo augļu, ogu un dārzeņu ražotāju konkurētspēju.

Šī gada aprīlī Zemkopības ministrijas izveidotā darba grupa secināja, ka Latvijā jau pašlaik iespējams samazināt PVN svaigiem dārzeņiem, augļiem un ogām. Iepriekš ar šādu ierosinājumu klajā nāca kooperatīva "Mūsmāju dārzeņi" vadītāja Edīte Strazdiņa.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola pavēstīja, ka Finanšu ministrija varētu atbalstīt šo ierosinājumu, ja būs jūtams vietējo ražotāju atbalsts un cenu kritums, turklāt tas atbildīs budžeta prioritātēm.

Ziņu lente
0