"Banderas" spēles rezultāti: Polija bloķējusi Ukrainas tranzītu

© SE/ EAST NEWS / Pāriet pie mediju bankasОчереди из грузовиков перед таможней в Польше
Очереди из грузовиков перед таможней в Польше - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polija bloķējusi Ukrainas kravu tranzītu cauri savai teritorijai Kijevas politikas rezultātā, informējis Ukrainas bijušais transporta un sakaru ministrs Jevgeņijs Červoņenko.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. "Ļvovā, pie visas rietumu robežas – tūkstošiem kravas mašīnu, jo esam pārāk aizrāvušies ar Banderas, Šuheviča spēlītēm. Mums ir pilnībā slēgts ceļš uz Eiropu. Iepriekš, pateicoties "Brīvībai", mums tika slēgts tranzīta ceļš cauri NVS valstīm," – paziņoja Červoņenko un piebilda, ka centies atrisināt problēmu kopā ar infrastruktūras ministru Vladimiru Jemeļjanu, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Pateicoties flirtam ar rietumu elektorātu, esam zaudējuši ļoti lielu naudu un lielu nākotni. Mēs esam gandrīz zaudējuši tranzītu," – piebilda eksministrs un precizēja, ka 2005. gadā, kad viņš atradās ministra postenī, tranzīta apjoms sasniedza 5 miljonus tonnu, bet patlaban kopapjoms sasniedz tikai 250 tūkstošus tonnu.

"Ja mēs neuzvarēsim tagad ar veselo saprātu, simtiem tūkstošu cilvēku paliks bez darba kopā ar ģimenēm," – skaidroja Červoņenko.

Kijevas un Varšavas attiecības saasinājās, ņemot vērā domstarpības vēstures jautājumos. Polija nosoda Ukrainu par nacionālistu organizācijas – Ukrainas sacelšanās armijas glorifikāciju.

Polijas karogs - Sputnik Latvija
Polijas ĀM aizliegusi Ukrainas ierēdnim iebraukšanu valstī

Iepriekš Polijas robežsargi aizliedza šķērsot robežu Ukrainas valsts starpvaldību komisijas sekretāram Svjatoslavam Šeremetam, kurš iekļauts "melnajā sarakstā" kā persona ar Polijai naidīgiem uzskatiem.

Šī lēmuma dēļ Ukrainas Ārlietu ministrija izsauca Polijas vēstnieku Janu Peklo un apsūdzēja Varšavu par vienošanos laušanu, kas panāktas Ukrainas un Polijas prezidentu konsultāciju komitejas pārstāvju tikšanās gaitā.

Ziņu lente
0