Polijas ĀM aizliegusi Ukrainas ierēdnim iebraukšanu valstī

© Sputnik / Aleksey Vitvitsky / Pāriet pie mediju bankasPolijas karogs
Polijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas ĀM preses dienesta vadītājs Arturs Lomparts pavēstīja, ka varasiestādes uzskata par nepieņemamu pret Poliju naidīgi noskaņotu personu ierašanos valstī.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Polijas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka iebraukšana valstī aizliegta Ukrainas starpresoru antiteroristiskās operācijas, kara un politisko represiju upuru piemiņas iemūžināšanas valsts komisijas atbildīgajam sekretāram Svjatoslavam Šeremetam, žurnālistiem paziņoja Polijas ĀM preses dienesta vadītājs Arturs Lomparts.

Iepriekš Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis paziņoja, ka Polijas varasiestādes apņēmušās aizliegt iebraukšanu valstī personām, kas noskaņotas naidīgi pret Poliju. Iepriekš Šeremets aizliedzis veikt ekshumācijas darbus Kostunovkā, kur poļu speciālisti centrās atrast 1915.-1916. gg. leģionāru apbedīšanas vietas.

Акция в честь годовщины Волынской резни в Варшаве - Sputnik Latvija
Polijas ĀM paziņojusi, ka Ukrainai jāsamaksā par pagātnes noziegumiem

Pēc Lomparta vārdiem, Polija uzskata Šeremeta izturēšanos par nepieļaujamu. "Noziedzīgu ideoloģiju, tostarp nacisma propaganda Polijā ir aizliegta," — ĀM pārstāvja teikto citē RIA Novosti.

Ukrainas un Polijas domstarpības pārsvarā saistītas ar vēsturiskās atmiņas jautājumiem. Varšava nosoda Kijevas pieļauto Ukrainas nacionālistu organizācijas — Ukrainas sacelšanās armijas (OUN-UPA) glorifikāciju, kā arī kritizē regulāro vandālismu, kas vērojams poļu piemiņas vietās Ukrainā.

Polijas Seims atzina par genocīdu poļu masveida slepkavības, ko, pēc Varšavas pārliecības, pastrādāja ukraiņu nacionālisti Volīnijā, Austrumgalicijā un II Polijas Republikas dienvidaustrumu vojevodistēs 1939.-1945. gg.

Ukrainas Augstākā rada nosodīja Polijas Seima lēmumu atzīt "Volīnijas slaktiņu" par genocīdu. Ukrainas deputāti uzskata, ka šis lēmums "apdraud abu valstu politiskos un diplomātiskos veikumus". 

Ziņu lente
0