"Krievijas iebrukums": internetā izsmietas amerikāņu F-15 un NLO sacīkstes

© REUTERS / Ints KalninsIznīcinātājs F-15. Foto no arhīva
Iznīcinātājs F-15. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
25. oktobrī civilo reisu piloti informēja par neidentificētu objektu. Tā ātrums sasniedzis gandrīz 700 km/h, lidojuma augstums – 10 kilometri.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Rietumu mediju lasītāji aktīvi apsprieduši incidentu debesīs virs Oregonas, ASV, kura gaitā valsts gaisa kara spēkiem nav izdevies pārtvert neidentificētu lidaparātu. Par šo indicentu vēstīja Daily MailThe SunThe Drive un citi izdevumi.

Vairāki lasītāji centās racionāli skaidrot notikušo. Viņu komentārus apkopojusi aģentūra RIA Novosti.

"Nekā apspriežama nav. Parasta ģeoloģiskā lidmašīna, kā parasti, bez transpondera. Viņi vienkārši aizmirsuši brīdināt Gaisa satiksmes pārvaldi," — skaidro lietotājs CT1.

Daudzfunkcionālais iznīcinātājs MiG 29. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kā NLO rotaļājās ar padomju MiGiem Dienvidslāvijas debesīs

"Jaunas lidmašīnas izmēģinājumi. Guliet mierīgi," — mierina Astrocomical.

Daudziem radušāš aizdomas, ka incidentā vainojama Krievija.

"Man ir aizdomas, ka tā bija Krievijas vai Ķīnas neredzamā lidmašīna. Incidentu mēģina slēpt no sabiedrības, lai glābtu aizsardzības resorus no kaunpilnā fakta, ka ārvalstu kara lidmašīna iekļuvusi valsts teritorijā un nesodīta aizgājusi," — pārliecināts Ron.

"Fakts, ka objektu nav varējuši identificēt ne civilie, ne militārie dienesti, liek secināt, ka tas bijis eksperimentāls neredzamais Krievijas drons," — uzskata Willis.

Vienlaikus daudzi tamlīdzīgu teoriju izsmēja. "Tas ir Krievijas iebrukums. Tā domās amerikāņi ar izskalotām smadzenēm," — rakstīja Brainwashington.

Daži atzīmēja, ka iznīcinātājiem F-15 nav izdevies panākt objektu.

"Kā viņi varēja ļaut tam aparātam aiziet? Tas pārvietojās pārāk ātri vai F-15 ir tik lēnīgi? Dīvaini, ka par to neieinteresējās Iekšējās drošības ministrija," — raksta Uranium1.

Daudzi pauda bažas, ka amerikāņu lidmašīnas sadūrušās ar NLO.

Флаг Финляндии - Sputnik Latvija
Debesīs virs Helsinkos parādījusies "NLO piltuve"

"ASV saskārušās ar citplanētiešu provokāciju," — raksta Mab Gom.

"Ja es tagad pieminēšu NLO, izskatīšos kā prātā jucis. Tomēr pievērsiet uzmanību tam, ka objekts strauji pagriezies uz ziemeļiem, pārvietojoties lielā ātrumā, kādā civilās lidmašīnas nelido. Mums cenšas dot kaut kādu zīmi. Tikai neceriet, ka valdība par to pastāstīs," — raksta ThomasT.

Incidents notika jau 25. oktobrī, taču informācija par to kļuva zināma tikai tagad. Civilo reisu piloti informēja par neidentificētu objektu. Tā ātrums sasniedzis gandrīz 700 km/h, lidojuma augstums — 10 kilometri, pietuvojoties lidmašīnām aptuveni 20 km attālumā.

Pēc trauksmes signāla gaisā pacēlās iznīcinātāji, taču objektu pārtvert neizdevās, — tas pazuda. Lidaparātam izdevās paslēpties arī no mūsdienīgajām identifikācijas sistēmām.

ASV GKS un Civilās aviācijas federālās pārvaldes pārstāvji apstiprināja neidentificēta lidaparāta parādīšanās faktu.

Ziņu lente
0