Uzņēmumu "Liepājas metalurgs" plānots pārdot pa daļām

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Pāriet pie mediju bankasElektriskā tērauda kausēšanas krāsns
Elektriskā tērauda kausēšanas krāsns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmuma "Liepājas metalurgs" potenciālais metalurgs testē krāsni. Pēc 19. decembra kļūs skaidrs, vai viņš pieņems lēmumu par uzņēmuma iegādi. Pretējā gadījumā rupnīcu plānots pārdot pa daļām.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Uzņēmums "Liepājas metalurgs", iespējams, tiks pārdots pa daļām, ja investors atteiksies no tā iegādes pēc elektrokausēšanas krāsns pārbaudes,  paziņojis ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, informē Baltnews.lv.

Ašeradens pastāstījis, ka patlaban uzņēmuma maksātnespējas administrators izvēlējies vienu potenciālo investoru, kuram līdz 19. decembrim jāpabeidz krāsns tests. Pēc tam viņš informēs, vai darījums notiks.

Ukrainas konstitūcija - Sputnik Latvija
Par sadarbību ar Krimu Ukrainā arestēts "Liepājas metalurga" līdzīpašnieks.

Ekonomikas ministrs atteicies nosaukt potenciālo investoru, taču atzīmējis, ka iepriekš viņš jau interesējies par metalurģijas kombināta iegādi. Lursoft informācija liecina, ka šī gada 28. septembrī nodibināta AS "K-1 Liepaja Metallurgikal plant". Tās īpašnieki nav norādīti, taču informācija liecina, ka sabiedrības valdē strādā Izraēlas pilsonis Igors Šamiss, padomes priekšsēdētājs ir Krievijas pilsonis Iļja Trifonovs, viņa vietnieks — Krievijas pilsonis Dmitrijs Baranovs. Zināms, ka Šamiss interesējies par "Liepājas metalurga" iegādi jau 2014. gadā.

Pagaidām nav pārbaudīts, vai investors var nopirkt KVV "Liepājas metalurgs" — tas tiks paveikts vēlāk, ja viņš paudīs gatavību noslēgt darījumu.

Ministrs piezīmēja, ka valdība ir gatava arī ļaunākajam scenārijam, tas ir, uzņēmuma izpārdošanai pa daļām.

Uzņēmums "Liepājas metalurgs" nedarbojas jau vairākus gadus. Tā grūtības bija saistītas ne tikai ar sliktu tirgus konjunktūru, bet arī ar augsto elektroenerģijas cenu, kuras rezultātā "Liepājas metalurga" produkcija nebija konkurētspējīga. Vispirms uzņēmumu centās glābt investori no Latvijas, pēc tam — Ukrainas firma "KVV Group", taču 2016. gada 16. septembrī "Liepājas metalurgs" tika atzīts par maksātnespējīgu. Patlaban tiek meklēti jauni investori.

Ziņu lente
0