Eirovīzijas organizatori neaizstāvēs konkursantus no politikas

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasEirovīzija
Eirovīzija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas raidorganizācija centās aizstāvēt krievietes Jūlijas Samojlovas dalību Eirovīzijā Kijevā, taču turpmāk atsakās no iejaukšanās politiski motivētos konkursa rīkošanas valstu lēmumos.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Eirovīzijas organizatori pēc gadījuma ar Jūliju Samojlovu atsakās no mēģinājumiem aizstāvēt konkursantus no politikas, lēmums par dalībnieku ieceļošanu paliks tikai un vienīgi uzņemšanas valsts varas iestāžu rokās, raksta avīze "Izvestija".

"Dziesmu konkursa "eirovīzija 2018" noteikumi paredz, ka izvēlētajiem izpildītājiem un delegāciju locekļiem nav jābūt nekādu pārkāpumu, kuri ļautu uzņemšanas valsts nacionālajām varas iestādēm atteikt viņiem ieceļošanā konkursa rīkošanas valstī saskaņā ar tās valsts likumdošanu," paziņoja Eiropas raidorganizācijas preses dienestā.

Raimonds Pauls - Sputnik Latvija
Raimonds Pauls: kāpēc mēs nepārtraukti atgādinām, ka esam Eiropa?

Jūlija Samojlova atzīmē, ka viņai nav jābūt nekādu grūtību ar ieceļošanu Portugālē, jo šīs valsts likumus viņa nekad nav pārkāpusi.

Jūlijai Samojlovai bija jāpārstāv Krievija konkursā "Eirovīzija" šogad. Taču Ukrainas Drošības dienests uz trīs gadiem aizliedza viņai iebraukt valstī pēc uzstāšanās Krimā, kuru Kijeva joprojām uzskata par savu teritoriju.

Eiropas raidorganizācijas vadītāja Ingrida Deltenrē paziņoja, ka izjūt dziļus pārdzīvojumus par to, ka "Eirovīziju" izmanto politiskajām spēlēm. "Konkursam ir jāpriecē cilvēku miljonus un jāapvieno tos kopā, nevis jākūda tos vienu pret otru," paziņoja Deltenrē. Visā "Eirovīzijas" vēsturē nebija gadījumu, ka kādu valsti nepielaistu pie konkursa.

Eiropas raidorganizācija (EBU) piedāvāja Krievijai translēt dziedātājas uzstāšanos ar satelīta palīdzību vai nomainīt konkursantu, uz ko Maskava atbildēja ar atteikumu. Beigās Eiropas raidorganizācija paziņoja, ka Krievija nepiedalīsies konkursā, savukārt Pirmais kanāls pieņēma lēmumu atteikties no Eirovīzijas 2017 translācijas.    

Ziņu lente
0