Raimonds Pauls: kāpēc mēs nepārtraukti atgādinām, ka esam Eiropa?

© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyRaimonds Pauls
Raimonds Pauls - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maestro Raimonds Pauls koncerta priekšvakarā Tallinā paudis savu viedokli par Baltijas vietu Eiropā, par "Jauno vilni" un Laimas Vaikules festivālu.

RĪGA7. septembris — Sputnik. Leģendārais latviešu komponists Raimonds Pauls sniedzis plašu interviju igauņu portālam Delfi.

Igauņu žurnāliste atgādināja, ka PSRS laikā Krievijas iedzīvotāji uzskatīja Igauniju par ārvalsti. Bet tagad? Vai Krievija uzskata Igauniju par Eiropu?

Pauls atgādināja, ka tagad visas robežas ir vaļā, brauc, kur gribi, tāpēc Baltijas valstis Krievijas iedzīvotāju acīs vairs nav "pašmāju Eiropa". Un Baltijas republikas gluži velti pastāvīgi atgādina visiem un paši sev, ka tās ir Eiropa. Puse Krievijas teritorijas arī atrodas Eiropā.

Latviešu dziedātājs Intars Busulis - Sputnik Latvija
Biļete vienā virzienā: Busuli kritizē par piedalīšanos "Jaunā viļņa" žūrijā

Nepārtrauktās mantras vietā Latvijai nāktos padomāt par to, kā panākt, lai dzīves līmenis valstī būtu eiropeisks, jo izmantojot atvērtās robežas, Latviju jau pametuši vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku.

Maesto arī nejūt nekādu pietāti pret konkursu "Eirovīzija" un neuzskata par traģēdiju to, ka ne Igaunija, ne Latvija nav iekļuvušas finālā, turklāt neviens konkursa uzvarētājs, izņemot grupu ABBA nav kļuvis par zvaigzni.

Jautāts par to, kāpēc māksliniekiem no Baltijas tik grūti tikt uz augšu Rietumos un Krievijā, Pauls attrauca: "Operdziedātāji un diriģenti no Latvijas ir pazīstami visā pasaulē."

Sarunā par Jūrmalā notikušo Laimas Vaikules festivālu Rendezvous komponists atzina, ka pagaidām pasākuma sākums nav bijis īpaši veiksmīgs, taču jebkurā gadījumā tas nekādi nevar cerēt, ka aizstās "Jauno vilni".

Ziņu lente
0