Saeima neatbalstīja ierosinājumu aizliegt uz ārzemēm adoptēt bērnus no audžuģimenēm

© Foto : pensionari.lvТабличка Министерства благосостояния Латвии
Табличка Министерства благосостояния Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc speciālistu teiktā, aizliegums uz ārzemēm adoptēt bērnus faktiski jau darbojas, taču Saeimas Budžeta un finanšu komisija atteikusies padarīt to par likumīgu.

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Saeimas Budžeta un finanšu komisija neatbalstīja Labklājības ministrijas piedāvājumu aizliegt atdot bērnus no audžuģimenēm adoptēšanai uz ārzemēm, vēsta LSM.lv.

Bērnu nams - Sputnik Latvija
Labklājības ministrija izvirza uzdevumu likvidēt bērnu namus

2015. gadā no audžuģimenēm un aizgādniecības iestādēm tika adoptēti 267 bērni, no tiem vairāk nekā puse atrada jaunās ģimenes ārzemēs.

Pēc labklājības ministra Jāņa Reira domām, ārzemnieki drīkst adoptēt bērnus no bērnu namiem, taču, ja bērnam ir audžuģimene, tad jaukt to, lai nosūtītu bērnu uz ārzemēm, nebūtu pareizi. Pēc speciālistu sacītā, kuri palīdz ar adoptēšanu, de facto aizliegums jau darbojas – Reirs atsakās parakstīt jebkādus dokumentus, kuri attiecas uz bērnu adoptēšanu no audžuģimenēm uz ārzemēm.

Pēc emociju pilnām diskusijām aicināja izskatīt piedāvājumu pieņemtajā kārtībā, trīs lasījumos, nevis ārkārtas gadījumā – kopā ar nākamā gada budžetu.

Taču atsaukt piedāvājumu var tikai pats ministrs, komisijai bija nepieciešams paust savu viedokli par normu. Deputātu vairākums dokumentu neatbalstīja, jautājums sagaida plašākas diskusijas.

Ziņu lente
0