Tallinas iedzīvotāji ar protesta akciju atbalstīs cīņu par izglītību krievu valodā Latvijā

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Таллин
Города мира. Таллин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Akcijas organizatori uzskata par svarīgu nodemonstrēt Baltijas valstu krievvalodīgo iedzīvotāju vienotību cīņā par tiesībām mācīties dzimtajā valodā.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Ceturtdien, 16. novembrī, Rīgā notiks maršs par krievu skolu aizstāvēšu ar saukli "Gaisma pret tumsu".

Mītiņš pret bilingvālo skolu pāreju pie latviešu mācību valodas - Sputnik Latvija
Petīciju par bilingvālās izglītības saglabāšanu izskatīs Saeima

Sputnik Igaunija paziņoja apvienības "Krievijas tautieši Eiropā" valdes loceklis Sergejs Čauļins, Tallinā tajā pašā dienā, plkst. 16:00 pie Latvijas Republikas vēstniecības Igaunijā, Tinismjagi ielā 10, notiks solidaritātes pikets, lai atbalstītu krievu izglītību Latvijā. Pēc Čauļina sacītā, Latvijā pieņemta jauna izglītības reforma, saskaņā ar kuru plānota pilna Latvijas krievu skolu pāreja uz apmācību latviešu valodā 2020.-2021. gadā, kas nozīmē faktisku krievu skolu izzušanu kā tādu.

Sergejs Čauļins uzskata, ka Tallinas iedzīvotājiem, kuriem izdevās atstāvēt sūrā cīņā trīs ģimnāziju tiesības uz pilnvērtīgu krievvalodīgu apmācību, ir jāatbalsta Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji viņu cīņā par tiesībām mācīties dzimtajā valodā. Tāda pati krievvalodīgās izglītības atbalsta akcija Latvijā vienlaikus norisināsies arī kaimiņu Lietuvā, kas pierādīs Baltijas valstu krievvalodīgo iedzīvotāju solidaritāti.

"Nedrīkst pieļaut krievu nošķiršanu un sadalīšanu ārpus Krievija robežām, lai tos vienatnē "nepiebeigtu" tiesiskā nozīmē," — teica Čauļins.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Pihjas prefektūrā reģistrētā pasākuma par atbalstu krievu izglītībai Latvijā oficiālais organizators ir Sergejs Čauļins, kurš bija "Mūžīgā pulka" gājiena un Miera marša organizators Tallinā.

Saskaņā ar Sputnik Latvija ziņojumu, Rīgas dome nesaskaņoja 16. novembrī paziņotā marša rīkošanu krievvalodīgās izglītības aizstāvēšanai Latvijā un nepiedāvāja izmainīt akcijas norises vietu, laiku, dalībnieku skaitu vai pasākuma formātu. Līdz ar to Latvijas Krievu skolu aizsardzības štābs, kurš ir marša organizators, paziņoja, ka uzskata Rīgā ieplānoto akciju par saskaņotu de facto.

Ziņu lente
0